Hoe Daar Lokaal In Te Stellen Tussen Xp En Vista

Inhoudsopgave:

Hoe Daar Lokaal In Te Stellen Tussen Xp En Vista
Hoe Daar Lokaal In Te Stellen Tussen Xp En Vista

Video: Hoe Daar Lokaal In Te Stellen Tussen Xp En Vista

Video: Hoe Daar Lokaal In Te Stellen Tussen Xp En Vista
Video: Windows xp и Vista сравнение в плане ОЗУ Запуска ОС 2024, Mei
Anonim

Om een eenvoudig lokaal netwerk tussen twee computers op te zetten, heb je een netwerkkabel nodig. Als beide pc's toegang tot internet nodig hebben, is het raadzaam om een extra netwerkadapter te gebruiken.

Hoe daar lokaal in te stellen tussen xp en vista
Hoe daar lokaal in te stellen tussen xp en vista

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Selecteer de computer van waaruit u directe toegang tot internet krijgt. In dat geval wordt Windows Vista op deze computer geïnstalleerd. Sluit een tweede NIC aan op deze pc. Het is nodig om twee computers op een lokaal netwerk aan te sluiten.

Stap 2

Verbind de computers met een netwerkkabel van de juiste lengte. Zet beide pc's aan. Dit is nodig om een nieuw lokaal netwerk te definiëren. Begin met het instellen van uw eerste Windows Vista-computer. Maak een internetverbinding. Configureer het op de gebruikelijke manier zonder parameters te wijzigen.

Stap 3

Open nu de eigenschappen van de nieuw gemaakte verbinding. Ga naar het tabblad "Toegang". Zoek het item dat verantwoordelijk is voor het verstrekken van internettoegang aan andere computers op het lokale netwerk. Vink het vakje ernaast aan. Voer in de volgende regel het gewenste lokale netwerk in.

Stap 4

Ga verder met het instellen van een tweede netwerkkaart die is aangesloten op een andere computer. Open de eigenschappen van deze netwerkkaart. Markeer TCP / IPv4-internetprotocol. Vink nu het vakje aan naast de optie "Gebruik het volgende IP-adres". Stel de waarde in op 222.111.222.1. Sla de instellingen voor deze computer op.

Stap 5

Ga verder met het instellen van een tweede computer. Open het menu Start en ga naar het menu Netwerkverbindingen. Open het item "Toon alle verbindingen". Klik met de rechtermuisknop op het lokale netwerkpictogram dat door uw computers wordt gevormd. Selecteer Eigenschappen.

Stap 6

Open nu de eigenschappen van het Internet Protocol TCP/IP. In Windows XP is er geen indeling in v4- en v6-protocollen. Activeer de functie die verantwoordelijk is voor het handmatig invoeren van het IP-adres. Stel de waarde in op 222.111.222.2. Voer nu in het veld "Default gateway" de waarde in van het IP-adres van de andere computer (222.111.222.1). Vul het veld Voorkeurs-DNS-server op dezelfde manier in. Sla uw netwerkinstellingen op.

Aanbevolen: