Het COM-poortnummer Vinden

Inhoudsopgave:

Het COM-poortnummer Vinden
Het COM-poortnummer Vinden

Video: Het COM-poortnummer Vinden

Video: Het COM-poortnummer Vinden
Video: Arduino COM Port not found (Fixed) 2024, Mei
Anonim

De com-poort is een nogal verouderde interface. Maar tegelijkertijd kan deze poort op veel modellen moederborden aanwezig zijn. Als u om de een of andere reden een apparaat met een som-interface moet aansluiten, moet u mogelijk het poortnummer weten waarop dit apparaat is aangesloten en pas daarna de noodzakelijke instellingen maken voor de juiste werking.

Het COM-poortnummer vinden
Het COM-poortnummer vinden

Het is nodig

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Als uw besturingssysteem Windows XP is, selecteert u in het volgende venster "Hardware" en vervolgens - "Apparaatbeheer". Als op uw computer Windows 7 wordt uitgevoerd, kunt u direct Apparaatbeheer selecteren.

Stap 2

Er verschijnt een venster met een lijst van alle apparaten die op uw computer staan. In deze lijst moet u de regel "COM- en LPT-poorten" vinden. Klik op de pijl naast de lijn. Er wordt een lijst geopend met COM-poorten die op uw pc zijn geïnstalleerd.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het poortnummer en selecteer vervolgens Eigenschappen in het contextmenu. U ziet het apparaat dat op deze poort is aangesloten. Op deze manier kunt u het poortnummer achterhalen van de meerval waarop het gewenste apparaat is aangesloten.

Stap 4

U kunt ook het computerdiagnose- en bewakingsprogramma AIDA64 Extreme Edition gebruiken. Het programma is betaald, maar je kunt de triviale versie op internet vinden. De mogelijkheden van de gratis versie zijn voldoende om het som-poortnummer te achterhalen. Download de applicatie van internet en installeer deze op de harde schijf van uw computer.

Stap 5

Start AIDA64 Extreme Edition. Na het starten moet u enkele seconden wachten. Het programma scant het systeem. Daarna zult u zien dat het menu is opgesplitst in twee vensters. U hebt het linkervenster nodig, waarin u de regel "Apparaten" vindt. Klik op de pijl ernaast. Zoek in de lijst de apparaten die op de COM-poorten zijn aangesloten (het kan eenvoudigweg "Com-apparaten" zijn).

Stap 6

Klik met de linkermuisknop op de regel "Apparaten". Daarna verschijnt een lijst met apparaten die zijn aangesloten op de COM-poorten in het rechtervenster van het programma. U kunt dus het nummer van de som-poort vinden waarop het apparaat is aangesloten. Indien nodig kunt u het rapport opslaan.

Aanbevolen: