Hoe De Zoekmachine In De Opera Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Zoekmachine In De Opera Te Veranderen
Hoe De Zoekmachine In De Opera Te Veranderen

Video: Hoe De Zoekmachine In De Opera Te Veranderen

Video: Hoe De Zoekmachine In De Opera Te Veranderen
Video: Microsoft Edge - Google instellen als zoekmachine 2024, Mei
Anonim

Rechts van de adresbalk in de Opera-browser bevindt zich een venster voor het invoeren van een zoekopdracht. Daarbij is een vervolgkeuzelijst met zoekmachines waarnaar de browser het ingevoerde verzoek kan sturen, en een daarvan is standaard altijd geselecteerd. Als u de standaardzoekmachine wilt wijzigen, de volgorde van hun volgorde in de lijst wilt wijzigen, deze wilt aanvullen of juist wilt inkorten, dan is er een dergelijke mogelijkheid in Opera.

Hoe de zoekmachine in de Opera te veranderen
Hoe de zoekmachine in de Opera te veranderen

instructies:

Stap 1

Vouw de vervolgkeuzelijst in het zoekveld uit en selecteer het allerlaatste item daarin - "Zoekopdracht aanpassen". De browser opent een venster dat toegang geeft tot de instellingen op het tabblad "Zoeken".

Stap 2

Als u de standaardzoekmachine wilt vervangen door een andere uit de lijst, klikt u op de rij met de gewenste zoekmachine in de lijst Zoekservices beheren. Klik vervolgens op de knop rechts van de lijst met het label "Bewerken" en de browser zal een ander venster openen met de titel "Zoekservice".

Stap 3

Klik op de knop "Details" en vink het selectievakje "Als standaardzoekmachine gebruiken" aan. Als u dezelfde zoekmachine wilt gebruiken in het Express-paneel, vink dan het vakje "Gebruiken als Express Panel-zoekopdracht" aan.

Stap 4

Breng uw wijzigingen aan de browserinstellingen door door op OK te klikken in het venster Zoekservice en vervolgens in het venster Instellingen.

Stap 5

Als de zoekmachine die het momenteel gebruikte systeem moet vervangen niet in de lijst met browserzoekmachines staat, dan zijn er twee manieren om deze toe te voegen. De eenvoudigste is om naar de pagina te gaan die het veld bevat voor het invoeren van de zoekopdracht van uw nieuwe systeem. Klik met de rechtermuisknop op dit veld en selecteer in het vervolgkeuzemenu "Zoekopdracht maken". Als gevolg hiervan zal het hierboven beschreven venster "Zoekservice" verschijnen met gedeeltelijk gevulde velden.

Stap 6

Wijs een codeletter toe aan deze zoekmachine door deze in het veld Sleutel in te voeren. Wijzig indien nodig de naam van de zoekmachine in het veld "Naam" - het is handiger om deze te vervangen door een kortere. Vink de vakjes aan om deze zoekmachine standaard te gebruiken, zoals beschreven in de derde stap. Klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 7

Een andere manier om een nieuwe zoekmachine toe te voegen, is door zelf alle velden in dit venster "Zoekservice" in te vullen. Open hiervoor de vervolgkeuzelijst in het zoekveld naast de adresbalk van de browser, selecteer het item "Zoekopdracht aanpassen" en klik op de knop "Toevoegen". Alle velden die moeten worden ingevuld, zijn beschreven in de vorige stappen. Daarnaast moet u zelfstandig in het veld "Adres" de URL invoeren waarnaar de browser een zoekopdracht moet verzenden. Vergeet na het invullen van alle velden niet op de knop "OK" te klikken.

Aanbevolen: