Hoe Een Spelprogramma Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Spelprogramma Te Schrijven
Hoe Een Spelprogramma Te Schrijven

Video: Hoe Een Spelprogramma Te Schrijven

Video: Hoe Een Spelprogramma Te Schrijven
Video: Bommetje XXL Aflevering 6 2024, Mei
Anonim

De markt voor computerspellen groeit voortdurend, dus het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervan dromen om zichzelf te proberen bij het ontwikkelen van spelprogramma's. Houd er echter rekening mee dat het veel moeite, tijd, speciale vaardigheden en kennis zal kosten om een goed spel te maken.

Hoe een spelprogramma te schrijven
Hoe een spelprogramma te schrijven

instructies:

Stap 1

Om te beginnen moet je een concept voor een spelprogramma maken, dat wil zeggen, formuleren waar het spel over gaat, het plot, het genre en de doelgroep. In dit stadium is het enige dat nodig is een goede verbeeldingskracht en een goed begrip van de bestaande gamingmarkt. Als je van plan bent een game met vrienden te maken, kun je door te brainstormen de meest interessante ideeën selecteren.

Stap 2

De volgende stap is de architectuur van het spel. Naast het uitvoerbare gedeelte heeft uw programma afbeeldingen, geluid en tekstinformatie nodig. In principe kun je dit allemaal alleen doen, maar houd er rekening mee dat professionele illustratoren, muzikanten en scenarioschrijvers deze taken waarschijnlijk veel beter en sneller aankunnen.

Stap 3

Wat betreft het uitvoerbare deel zelf, dat wil zeggen het eigenlijke spelprogramma, om het te schrijven, heb je niet alleen kennis van een bepaalde programmeertaal nodig, maar ook een begrip van de principes van het maken van games. Een goede optie hier zou zijn om een algoritme voor het programma te schrijven in de zogenaamde "pseudocode", dat wil zeggen in feite slechts een beschrijving van alle acties en functies in het Russisch. Het is deze beschrijving die u uiteindelijk gaat programmeren.

Stap 4

Nadat het voorbereidende gedeelte is afgerond, kunt u direct doorgaan met het schrijven van het programma. Over het algemeen zou je game correct en correct moeten werken met afbeeldingen, soundtrack, op een geplande manier reageren op opdrachten en gebruikersacties. Natuurlijk moet het een menu hebben waarmee je instellingen en spelmodi kunt selecteren, evenals de mogelijkheid om in volledig scherm en venstermodi te werken. Methoden voor het implementeren van al deze taken zijn afhankelijk van de specifieke programmeertaal.

Stap 5

De laatste fase is het testen en debuggen van uw programma. Dit is een vrij lang, maar noodzakelijk proces. Hiervoor gebruiken grote game-ontwikkelaars een speciale focusgroep van spelers - testers die alle mogelijkheden van het spelprogramma controleren op zoek naar inconsistenties, mogelijkheden voor valsspelen, logische en programmeerfouten. Je kunt altijd vrienden of familieleden uitnodigen om je spel te spelen, die je helpen om met een frisse blik naar het product te kijken.

Aanbevolen: