Hoe U Uw Pc Kunt Opschonen Van Virussen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Pc Kunt Opschonen Van Virussen
Hoe U Uw Pc Kunt Opschonen Van Virussen

Video: Hoe U Uw Pc Kunt Opschonen Van Virussen

Video: Hoe U Uw Pc Kunt Opschonen Van Virussen
Video: Instructievideo: je computer opschonen met SlimCleaner 2024, Mei
Anonim

Antivirussoftware kan niet altijd voorkomen dat ongewenste bestanden het systeem binnendringen. In dergelijke gevallen raden we u aan enkele stappen te ondernemen om schadelijke bestanden te identificeren en te verwijderen.

Hoe u uw pc kunt opschonen van virussen
Hoe u uw pc kunt opschonen van virussen

Het is nodig

  • - Antivirus software;
  • - dr. Web CureIt.

instructies:

Stap 1

Open de instellingen van uw antivirusprogramma en werk de databases bij. Dit moet vóór elke computerscan gebeuren. Ga naar het menu Scannen en markeer alle partities op de harde schijf en USB-drives. Activeer het item "Deep Scan" of "Full Scan".

Stap 2

Start het bestandsanalyseproces. Bekijk na voltooiing de lijst met gedetecteerde virusprogramma's en verwijder ze. Als bestanden niet kunnen worden verwijderd, selecteert u "Verplaatsen naar quarantaine".

Stap 3

Als u niet zeker bent van de betrouwbaarheid van het antivirusprogramma dat u gebruikt, download dan de Dr. Web Curelt. Voer het gedownloade exe-bestand uit. Druk meerdere keren op de OK-knop in de vensters die verschijnen. Nadat u het hoofdmenu van het CureIt-programma hebt geopend, klikt u op de knop "Scannen" en wacht u tot dit proces is voltooid.

Stap 4

Als de gebruikte antivirusprogramma's sommige virusbestanden niet konden verwijderen, start u de computer opnieuw op en start u de veilige modus van het besturingssysteem. Dit vereist meestal het indrukken van de F8-toets terwijl de pc opstart.

Stap 5

Voer na het laden van Windows Veilige modus een nieuwe scan van uw computer uit. In dit geval is het beter om specifieke mappen op te geven waar de schadelijke bestanden zich bevinden.

Stap 6

Als bepaalde bestanden niet kunnen worden verwijderd omdat ze door een programma of toepassing worden gebruikt, drukt u tegelijkertijd op de toetsen Alt, Delete en Ctrl. In Windows XP wordt Taakbeheer automatisch gestart. Selecteer in Windows Vista en 7 het juiste item in het menu dat verschijnt.

Stap 7

Schakel onnodige processen uit door op de Delete-toets te drukken nadat u ze hebt geselecteerd. Probeer de virusbestanden opnieuw te verwijderen. Start uw pc opnieuw op nadat het antivirusprogramma is voltooid.

Aanbevolen: