Hoe Schrijf Je Tekst Op Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Tekst Op Een Foto
Hoe Schrijf Je Tekst Op Een Foto

Video: Hoe Schrijf Je Tekst Op Een Foto

Video: Hoe Schrijf Je Tekst Op Een Foto
Video: Tekst op een Foto zetten met Photoshop 2024, Mei
Anonim

Stel dat u tekst op een foto moest schrijven (afbeelding, tekening). Met het Photoshop-programma kunt u inscripties op foto's maken en de tekst op de foto corrigeren: kies een mooi lettertype en kleur ervoor, kies de juiste grootte, modus en lettertypedruk, en vervorm de tekst of pas het gewenste speciale effect.

Hoe schrijf je tekst op een foto
Hoe schrijf je tekst op een foto

instructies:

Stap 1

Voordat u tekst op een foto gaat schrijven, moet u kijken hoe u lettertypen in Photoshop laadt. Houd er rekening mee dat het Photoshop-programma alleen die lettertypen weergeeft die compatibel zijn met het besturingssysteem (besturingssysteem) op uw computer en met de versie van het programma zelf. Download het archief met de lettertypen naar een archiefmap die u vooraf op uw computer kunt maken.

Stap 2

Pak de inhoud van het archief uit. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de map met het lettertype-archief en selecteer "Installeren" in het vervolgkeuzemenu. Een andere optie: open de map met lettertypen en selecteer daarin "Installeren".

Stap 3

Start vervolgens Photoshop. De geselecteerde lettertypen, die compatibel zijn met het besturingssysteem van de computer en uw versie van Photoshop, worden weergegeven in het item "Lettertype selecteren" in het bovenste paneel van het gereedschap "Tekst".

Stap 4

Open de foto of afbeelding waarop u de tekstlaag wilt toepassen.

Stap 5

Om een inscriptie in te voeren, moet u het gereedschap Tekst activeren, dat zich op de werkbalk bevindt (een andere optie is de sneltoets T). Beweeg de cursor over het pictogram van het gereedschap Tekst en selecteer een schrijfpositie. In dit geval wordt de tool Horizontale tekst gebruikt.

Stap 6

U kunt op twee manieren tekst invoeren: - klik met de linkermuisknop op de afbeelding op de plaats waar u een inscriptie wilt maken en druk de tekst af;

- plaats de cursor op een vrije ruimte van de foto en schrijf de tekst.

Stap 7

Als je tekst buiten een vak invoert, blijkt het één lange regel te zijn. Druk op de Enter-toets om naar de volgende regel te gaan. Als u een inscriptie in een kader schrijft, loopt de tekst automatisch door naar de volgende regel wanneer u de rand van het kader bereikt. Als u een deel van de tekst niet ziet, betekent dit niet dat deze ontbreekt. Sleep gewoon het kader naar buiten en je ziet de hele tekst.

Stap 8

Nadat u de tekst eerder met de muis hebt geselecteerd, kunt u experimenteren met het lettertype, de grootte en kleur en andere parameters van de tekst. Al deze opties kunnen worden geselecteerd via de tekstwerkbalk boven aan het scherm.

Stap 9

Ga naar het lettertypeselectie-item en selecteer een lettertype voor de tekst in het vervolgkeuzemenu.

Stap 10

Kies ook een geschikte lettergrootte.

Stap 11

Stel de letterkleur in. Om de kleur te wijzigen, klikt u op het venster in dezelfde werkbalk en selecteert u de gewenste kleur in het verschenen palet.

Stap 12

U kunt ook de selectie van de modus / letterdruk wijzigen.

Stap 13

U kunt ook tekst vervormen (vervormen) met het verdraaigereedschap.

Stap 14

Selecteer deze tool en stel in het venster dat verschijnt de gewenste tekstvervormingsstijl in. Bijvoorbeeld "Vlag" of "Golf".

Stap 15

Pas in hetzelfde venster de tekstvervormingsparameters aan: bijvoorbeeld buigen, horizontaal of verticaal vervormen.

Stap 16

Om de tekst nog meer te vervormen, kunt u bovendien de commando's toepassen: "Bewerken" (Bewerken) -> "Vrije Transformatie" (Vrije Transformatie). Een andere manier is de toetscombinatie Cntr + T.

Stap 17

U kunt de gemaakte inscriptie op de foto verplaatsen of verschuiven met het gereedschap "Verplaatsen" op de werkbalk.

Stap 18

Het onderschrift bij de foto is klaar.

Aanbevolen: