Wat Is Een Netbook En Waartoe Is Het In Staat?

Wat Is Een Netbook En Waartoe Is Het In Staat?
Wat Is Een Netbook En Waartoe Is Het In Staat?

Video: Wat Is Een Netbook En Waartoe Is Het In Staat?

Video: Wat Is Een Netbook En Waartoe Is Het In Staat?
Video: What Is A Netbook? [Simple Guide] 2024, Mei
Anonim

Fabrikanten van computerapparatuur proberen aan alle behoeften van klanten te voldoen, daarom presenteren ze regelmatig nieuwe monsters van hun producten op de markt. Na de gebruikelijke desktopcomputer was er een laptop en vervolgens een netbook, ontworpen om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om toegang tot internet te krijgen.

Wat is een netbook en waartoe is het in staat?
Wat is een netbook en waartoe is het in staat?

De term "netbook" zelf werd voorgesteld door Intel - zo begonnen ze kleine laptops met een vereenvoudigd ontwerp te noemen. Ze hebben met name geen dvd-station, waardoor ze kleiner konden worden. Door het geringe gewicht en de kleine afmetingen past de netbook gemakkelijk in een tas of aktetas. Het belangrijkste doel van het apparaat is, zoals je uit de naam kunt afleiden, om op internet te werken.

De schermgrootte van de meeste netbooks varieert van 10 tot 11,6 inch, wat voldoende is om comfortabel op internet te surfen. Verbinding met het netwerk kan op verschillende manieren worden uitgevoerd - via USB-modem, Wi-Fi, LAN. Dankzij het gebruik van draadloze toegang hebben netbookbezitters overal toegang tot internet met een mobiele verbinding of Wi-Fi-toegang. Veel modellen hebben BlueTooth.

Netbooks zijn uitgerust met harde schijven tot 1 TB, maar meestal is het volume 250-320 GB. Dit is voldoende voor comfortabel werken en het opslaan van alle benodigde informatie en bestanden, inclusief films, muziek, e-books, foto's.

De meeste netbooks draaien op het Windows-besturingssysteem, maar er zijn nogal wat modellen waarop Linux vooraf is geïnstalleerd. Er zijn ook netbooks met het populaire Android-besturingssysteem van Google en iOS van Apple.

Met de mogelijkheden van de netbook kunt u de meeste traditionele taken oplossen, namelijk: werken met teksten, foto's, video's bekijken, naar muziek luisteren. Je kunt er heel comfortabel verschillende videogames op spelen. Maar het belangrijkste doel van dit apparaat is nog steeds werken op internet. De netbook verbruikt een kleine hoeveelheid energie, de batterijlading gaat 5-7 uur mee tijdens het surfen op het netwerk. Het is de lange batterijduur die het belangrijkste voordeel is van een netbook ten opzichte van een laptop.

Het grootste nadeel van de netbook is het ontbreken van een ingebouwd dvd-station. Maar u kunt een externe schijf aansluiten, waarmee u films van cd's kunt bekijken, programma's kunt installeren en de benodigde bestanden kunt kopiëren. U kunt ook informatie overdragen met een flashstation. In veel gevallen is een netbook handiger en functioneler dan een laptop, om nog maar te zwijgen van een desktopcomputer.

Aanbevolen: