Hoe De Microfoon In Een Laptop Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Microfoon In Een Laptop Te Controleren
Hoe De Microfoon In Een Laptop Te Controleren

Video: Hoe De Microfoon In Een Laptop Te Controleren

Video: Hoe De Microfoon In Een Laptop Te Controleren
Video: How to Setup Microphone on Windows 10 u0026 Test Mic! (Easy Method) 2024, April
Anonim

Voor het snel opnemen en afspelen van geluid, muziek en spraak is het erg handig om een laptop te gebruiken, zeker als je op zakenreis bent, op tournee gaat of actief deelneemt aan een feestelijk evenement. Elke reizende muzikant en geluidstechnicus zal het handig vinden om te weten hoe je een microfoon in een laptop kunt testen. Deze kan tijdelijk dienen als goede vervanging voor een echte opnamestudio, zij het op amateurniveau.

Hoe de microfoon in een laptop te controleren
Hoe de microfoon in een laptop te controleren

Het is nodig

Ingebouwde laptopmicrofoon, externe dynamische microfoon, map Geluid (geluiden en audioapparaten)

instructies:

Stap 1

Open het menu Start op het bureaublad van uw laptop. Selecteer de map Geluiden onder Configuratiescherm (genaamd Geluiden en audioapparaten in eerdere versies van Windows). Ga in het nieuwe venster dat verschijnt naar het tabblad "Opnemen". Selecteer vervolgens het opnameapparaat "Microfoon". Klik erop met de muis om de parameters te wijzigen.

Stap 2

U ziet een klein venster "Eigenschappen: microfoon", waar u het apparaat zelf kunt in- en uitschakelen, de volumebalans kunt aanpassen, geluidseffecten kunt selecteren, de elementen van de opnamekwaliteit kunt instellen - bitdiepte en bemonsteringsfrequentie voor gebruik in de algemene modus.

Stap 3

U kunt de reeds in de laptop ingebouwde microfoon gebruiken, maar ook een externe dynamische microfoon aansluiten via de speciale rode microfoonaansluiting. Het bevindt zich naast de line-in en hoofdtelefoonaansluiting. Klik in de map Microfooneigenschappen op het tabblad Algemeen. Selecteer vervolgens in het onderste veld "Apparaat gebruiken" de pijl "Dit apparaat gebruiken". Druk daarna op de knop "Ok". De microfoon moet worden ingeschakeld.

Stap 4

Om de volumebalans aan te passen, gaat u naar de betreffende sectie "Niveaus". Stel de microfoon- en versterkerschuifregelaars in op het gewenste niveau. Klik OK. Luister altijd goed of het geluid uit de speakers van de speakers komt, aangezien alleen de aanwezigheid van geluid je echt in staat stelt om de microfoon in je laptop te controleren. Gebruik ook extra functies als je geluidseffecten gaat toevoegen aan het geluid van de microfoon.

Aanbevolen: