Hoe Het Volumepictogram Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Volumepictogram Te Herstellen
Hoe Het Volumepictogram Te Herstellen

Video: Hoe Het Volumepictogram Te Herstellen

Video: Hoe Het Volumepictogram Te Herstellen
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, Mei
Anonim

Om het geluidsniveau op uw computer aan te passen, is het erg handig om het systeemvakpictogram te gebruiken. Soms verdwijnt dit symbool echter als gevolg van acties van de pc-gebruiker of een virusinfectie van de computer. In dit geval moet u het volumepictogram herstellen.

Hoe het volumepictogram te herstellen
Hoe het volumepictogram te herstellen

instructies:

Stap 1

Als uw computer Windows XP gebruikt, opent u het knooppunt Geluiden en audioapparaten in het Configuratiescherm. Vink het vakje "Weergavepictogram …" aan en bevestig uw keuze door op de knop "OK" te drukken. Als het selectievakje al is aangevinkt, moet het worden uitgeschakeld door de actie te bevestigen met de knop "Ok", vervolgens het selectievakje opnieuw in het selectievakje te plaatsen en op "Ok" te klikken.

Stap 2

Als bij het installeren van het pictogram een systeembericht werd weergegeven met de tekst "U hebt het programma niet geïnstalleerd …", voer dan de zoekbalk uit vanuit het menu "Start" en voer de bestandsnaam - sndvol32.exe erin. Dit bestand moet zich in de map System32 bevinden (C:\Windows). Als dit bestand niet op het opgegeven pad wordt gevonden, kopieert u het van de installatieschijf of vanaf een andere computer en plaatst u het in de gewenste map.

Stap 3

Als het item inactief is, dat wil zeggen niet gemarkeerd, bel dan de regel "Open" met behulp van de sneltoets W + R en voer vervolgens de regedit-opdracht in. Selecteer vervolgens de sectie SysTray en stel dword: 0000001f in op de waarde van de parameter Services. Om het geluidspictogram uit de lade te verwijderen, voert u 0000001b in het gedeelte "Waarde" in.

Stap 4

Als uw computer Windows 7 of Windows Vista gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op een vrije ruimte in de taakbalk en selecteert u vervolgens Eigenschappen in het pop-upmenu. Klik vervolgens op "Configureren" en vink in de lijst die verschijnt het item "Volume" aan. Stel vervolgens "Toon pictogram en meldingen" in en klik vervolgens op "Systeemtekens in- of uitschakelen" om het resultaat te controleren.

Stap 5

Als het item inactief is, roept u de Register-editor op met de opdracht regedit en verwijdert u de PastIconsStream-sleutel en IconStreams in de sectie TrayNotify.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer vervolgens "Bediening" in het pop-upmenu. Vouw het tabblad Services en toepassingen uit. Zoek het item Generic PnP Device Host op het tabblad Services. Door met de rechtermuisknop te klikken, roept u het contextmenu op, activeert u het item "Eigenschappen" en vinkt u het item "Opstarttype Auto" aan.

Aanbevolen: