Een Netwerkkaart Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Netwerkkaart Aansluiten
Een Netwerkkaart Aansluiten

Video: Een Netwerkkaart Aansluiten

Video: Een Netwerkkaart Aansluiten
Video: netwerkkaart 2024, Mei
Anonim

Om een computer aan te sluiten op een lokaal netwerk of op internet, is het noodzakelijk dat de systeemeenheidapparaten een netwerkkaart (adapter) bevatten. Meestal integreren moederbordfabrikanten een dergelijk apparaat in hun producten, maar er zijn gevallen waarin de ingebouwde netwerkkaart niet voldoet aan het verzoek van de gebruiker met betrekking tot de verbindingssnelheid.

Netwerk (ethernet) kabel
Netwerk (ethernet) kabel

Het is nodig

PCI-compatibel moederbord

instructies:

Stap 1

Ingebouwde netwerkadapters zijn wijdverbreid, maar net als geluidskaarten hebben ze een aantal beperkingen in vergelijking met adapters die apart worden aangeschaft. Onlangs zijn er nieuwe items op het gebied van netwerkkaarten verschenen: adapters met een USB-interface. Dergelijke moederborden hebben voordelen: u hoeft de systeemeenheid niet te openen als deze is verzegeld. Dit bespaart tijd die u zou besteden aan het installeren van een gewone PCI-adapter. Maar er is ook een nadeel: de netwerkbandbreedte is laag, omdat de uitvoering van bewerkingen via een speciale poort (PCI) veel sneller gaat.

USB-netwerkadapter
USB-netwerkadapter

Stap 2

PCI-adapters worden geïnstalleerd in een van de vrije slots voor PCI-apparaten. Voordat u de adapter installeert, moet u het klepje tegenover het door u gekozen PCI-slot verwijderen. Draai de systeemeenheid terug naar u toe, druk met uw duim op het deksel. Als de plug zich niet leent, gebruik dan de "+" schroevendraaier - op de plug zie je een speciaal gat voor een kruiskopschroevendraaier.

Selectie PCI-slot
Selectie PCI-slot

Stap 3

Open de zijwand van uw systeemeenheid. Neem de netwerkadapter in uw handen, steek deze in het PCI slot van uw keuze. Controleer of de adapter goed vastzit. Zet de adapter vast met de bout aan de linkerkant. Sluit de zijklep van de systeemeenheid. Sluit de netwerkkabel aan op de nieuwe adapter. Als er een schijf bij de adapter is geleverd, installeer dan de stuurprogramma's. Anders is er geen driverinstallatie vereist.

Aanbevolen: