Een Snelkoppeling Bewerken

Inhoudsopgave:

Een Snelkoppeling Bewerken
Een Snelkoppeling Bewerken

Video: Een Snelkoppeling Bewerken

Video: Een Snelkoppeling Bewerken
Video: Een snelkoppeling maken en andere handige weetjes over de snelkoppeling 2024, Mei
Anonim

Een snelkoppeling is een bestand dat door het systeem wordt gezien als een link om een programma of document te starten. De eigenschappen van snelkoppelingen op het Windows-bureaublad zijn beschikbaar voor bewerking door de gebruiker - het is mogelijk om zowel het uiterlijk van deze elementen als de koppelingen naar de bestanden erin te wijzigen, samen met aanvullende parameters om ze te starten.

Een snelkoppeling bewerken
Een snelkoppeling bewerken

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling die u nodig hebt op het bureaublad en selecteer Eigenschappen in het pop-upcontextmenu. Hierdoor wordt een apart venster met instellingen geopend, met daarin meerdere tabbladen, van waaruit het tabblad "Snelkoppeling" actief zal zijn.

Stap 2

Voeg de benodigde sleutels toe aan de link in het veld "Object" - dit is de bewerking die meestal wordt bedoeld met de uitdrukking "snelkoppeling bewerken". Dit veld bevat het volledige pad naar het bestand, tussen aanhalingstekens. De vereiste sleutels moeten aan het einde van dit record worden toegevoegd, na het afsluitende aanhalingsteken, waarbij de sleutel wordt gescheiden door een spatie. De sleutels zelf, als er meerdere zijn, worden meestal ook gescheiden door spaties. Klik op de knop "OK" wanneer u klaar bent met het bewerken van het item in het veld "Object". Als u een fout heeft gemaakt in het formaat van het record in dit veld, slaat het systeem de wijzigingen niet op, maar geeft het een overeenkomstige melding weer. Om alle aangebrachte wijzigingen te annuleren, drukt u op de Esc-toets en het systeem sluit het venster voor het bewerken van de eigenschappen van de snelkoppeling en laat ze in hun oorspronkelijke vorm achter.

Stap 3

Klik op de knop Pictogram wijzigen als het doel van het bewerken van een snelkoppeling is om het pictogram ervan te wijzigen. Het venster dat wordt geopend, bevat een lijst met afbeeldingen in het bestand zelf, waarnaar de link in de snelkoppeling verwijst. U kunt er een kiezen, of op de knop "Bladeren" klikken en een ander bestand selecteren. Afbeeldingen kunnen worden opgenomen in uitvoerbare bestanden (exe-extensie) of bronbibliotheken (dll-extensie). Daarnaast kunt u een icoonbestand met de ico-extensie kiezen, die u desgewenst zelf kunt maken, of u kunt kiezen uit een groot aantal opties die via internet worden verspreid.

Stap 4

Selecteer de regel "Gemaximaliseerd tot volledig scherm" in de vervolgkeuzelijst "Venster" als u de toepassing op volledig scherm wilt uitvoeren.

Stap 5

Klik op het vak Snelkoppeling en druk op de gewenste toets als u de toepassing die aan deze snelkoppeling is gekoppeld, wilt starten met behulp van sneltoetsen. De sneltoets bevat noodzakelijkerwijs de combinatie Ctrl + alt="Afbeelding" naast de toets die u hebt ingedrukt.

Aanbevolen: