Laptop, Netbook Of Tablet?

Laptop, Netbook Of Tablet?
Laptop, Netbook Of Tablet?

Video: Laptop, Netbook Of Tablet?

Video: Laptop, Netbook Of Tablet?
Video: Notebook und/oder Tablet – HIZ353 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zijn er zoveel compacte computers die je mee op reis kunt nemen dat je gemakkelijk een fout kunt maken welke je beter kunt kopen. Prioriteiten stellen om geen geld te verspillen!

Moet je een laptop, netbook of tablet kopen?
Moet je een laptop, netbook of tablet kopen?

Moderne laptops kunnen tegen een betaalbare prijs worden gekocht, maar de meeste gebruikers kopen zo'n computer voor thuisgebruik. Het is inderdaad handig om het in het hele appartement te gebruiken (als er een wifi-router is geïnstalleerd en geconfigureerd). De laptops van tegenwoordig zijn zo krachtig dat veel modellen de nieuwste games kunnen spelen. Maar in vergelijking met andere mobiele gadgets zijn ze niet zo licht als we zouden willen.

Netbooks zijn veel lichter en compacter dan laptops, maar de hardwarekracht van zo'n machine is dienovereenkomstig minder. Ze stellen je in staat om games te spelen die minder veeleisend zijn op het gebied van RAM en processorfrequentie, en ze zijn ook comfortabel om met teksteditors erop te werken vanwege de aanwezigheid van een klein, maar nog steeds redelijk comfortabel toetsenbord. Het kleine scherm (8-11 inch) is niet erg handig, maar omwille van het kleine gewicht en formaat van deze laptop moet dit ongemak worden verdragen. Maar moderne netbooks doen al praktisch niet onder voor laptops ter grootte van een harde schijf, en dit is erg handig als u veel documenten en andere informatie, bijvoorbeeld video's, in elektronische vorm op één medium op reis moet meenemen.

De tablets zijn het meest recent, maar het gebruik ervan is het meest specifiek. Ze zijn op maat gemaakt om op internet te surfen, bovendien voor amusementsdoeleinden, evenals voor communicatie via internet via instant messengers en e-mail. In tegenstelling tot een laptop en een netbook, kan niet iedereen comfortabel werken op zo'n computer met teksten, tabellen, presentaties, grafische editors, omdat ze niet worden bestuurd door een muis en toetsenbord, maar door het touchscreen aan te raken. Maar op de tablet is het comfortabel om naar muziek te luisteren, films te kijken, boeken te lezen, "light" games te spelen. Trouwens, veel moderne smartphones vervagen de grens tussen een multifunctionele telefoon en een tablet, omdat ze door het voldoende grote scherm al worden gezien als kleine, nog compactere tablets.

Dus, wat moet je kopen zodat je later niet teleurgesteld zult zijn met de aankoop? U moet zich niet laten leiden door reclame die erop staat dat het alleen gunstig is voor de verkoper, maar niet voor de koper. Denk na - waar ga je de compacte computer het meest voor gebruiken? Als dit entertainmentfuncties zijn, moet je waarschijnlijk stoppen bij de tablet, omdat deze de lichtste en handigste is om in elke omgeving te gebruiken. Als u met grote hoeveelheden teksten en documenten moet werken, is een netbook waarschijnlijk handiger.

Aanbevolen: