Een Toetsenbord Kiezen

Een Toetsenbord Kiezen
Een Toetsenbord Kiezen

Video: Een Toetsenbord Kiezen

Video: Een Toetsenbord Kiezen
Video: MECHANISCH RGB TOETSENBORD VOOR MAAR €20?! - REVIEW 2024, Mei
Anonim

Het maakt niet uit hoe geavanceerd, handig en stijlvol invoerapparaten de moderne elektronische industrie ons heeft gegeven, het is onmogelijk om een personal computer zonder toetsenbord voor te stellen, en zelfs in de toekomst zal het nauwelijks mogelijk zijn om zonder te doen.

Een toetsenbord kiezen
Een toetsenbord kiezen

Het toetsenbord is niet alleen de meest handige manier om tekst in te voeren die de mensheid kent (het is niet voor niets dat het in meer dan honderd jaar van zijn bestaan nauwelijks is veranderd), maar ook een redder in nood in gevallen waarin andere invoermiddelen het plotseling niet meer doen. Als de tablet niet werkt of zelfs de muis faalt, zal het toetsenbord altijd helpen, zodat u op de een of andere manier kunt afsluiten, opnieuw kunt opstarten, het opstartmenu kunt openen en het probleem kunt oplossen met behulp van sneltoetsen.

Een toetsenbord kiezen is echter ook niet eenvoudig. Er zijn veel soorten en modellen toetsenborden, en elk heeft zijn eigen voordelen: eenvoud en betrouwbaarheid (een zeldzame bedreigde diersoort), stijlvol design, een schat aan extra functies, enzovoort. Laten we proberen al deze diversiteit te begrijpen.

Bepaal eerst waarvoor u het toetsenbord wilt gebruiken. Het is duidelijk dat gelukkig alle modellen het mogelijk maken om teksten in te voeren. Moderne toetsenborden kunnen echter veel meer.

1. Ergonomische toetsenborden. Iedereen die blinde invoer met tien vingers heeft geprobeerd, heeft onvermijdelijk gemerkt dat het onhandig is om de handen te draaien om de vingers correct te positioneren. Juist om te voorkomen dat je je handen in deze positie overbelast, zijn de ergonomische toetsenborden verdeeld in twee delen, die onder een hoek ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Als u gewend bent geraakt aan blind typen op zo'n toetsenbord, zult u het gemak ten volle waarderen en zullen uw handen niet meer moe worden. Daarna zult u echter hoogstwaarschijnlijk niet meer op gewone toetsenborden kunnen werken. Als je vaak op de computers van anderen moet werken, kan dit een vervelend probleem worden.

2. Gaming-toetsenborden. Speciaal ontworpen voor het gemak van games - het zal niet erg comfortabel zijn om teksten te typen. Idealiter worden de "spel" -toetsen in een apart blok geplaatst en behoudt het standaardtoetsenbord de mogelijkheid om er comfortabel op te typen.

3. Draadloos toetsenbord. Ben je het beu dat de draad altijd in de war is, vast komt te zitten of zelfs uit het stopcontact vliegt? Maar het toetsenbord en de draad gaan in de eerste plaats kapot op plaatsen met de meest voorkomende buiging. Het draadloze toetsenbord is speciaal voor jou gemaakt! Het enige nadeel van dit ontwerp is betrouwbaarheid. De batterij die het toetsenbord van stroom voorziet, raakt altijd onverwacht en op het meest ongelegen moment leeg, en over het algemeen zijn er veel meer knooppunten in een draadloos systeem die kunnen uitvallen dan in een gewone draad.

4. Multimedia-toetsenborden. De functionaliteit van dergelijke apparaten kan zeer divers zijn. In de minimale versie vinden we op het toetsenbord bedieningstoetsen voor het afspelen van video en audio: pauzeren, stoppen, afspelen. Maximaal - fantastische toetsensets voor het besturen van alles, tot aan een echt muzikaal toetsenbord "op de achterkant" van een gewoon toetsenbord. Welnu, wat als een slapend muzikaal talent plotseling oplaait bij het zien van zo'n keyboard en de bewonderende mensheid treft met een muzikaal meesterwerk?

Er zijn ook meer exotische opties. U kunt een flexibel toetsenbord kiezen - een stuk plastic dat niet alleen in een buis kan worden opgerold, maar zelfs kan worden gewassen zonder de functionaliteit aan te tasten, of zelfs een virtueel toetsenbord - getekend met een laserstraal op elk oppervlak, van een gewoon tafelblad op de knieën van de eigenaar.

Aanbevolen: