Kinderbeveiliging Inschakelen

Inhoudsopgave:

Kinderbeveiliging Inschakelen
Kinderbeveiliging Inschakelen

Video: Kinderbeveiliging Inschakelen

Video: Kinderbeveiliging Inschakelen
Video: Kinderslot inschakelen | ATAG 2024, Mei
Anonim

Kinderen die gratis toegang tot een computer hebben gekregen, kunnen niet alleen onherstelbare schade toebrengen aan de psyche en de lichamelijke gezondheid van hun kwetsbare kinderen (visie, scoliose, enz.), maar ook aan de computer, het besturingssysteem en de software. Daarom moet de toegang tot de computer voor kinderen worden beperkt.

Kinderbeveiliging inschakelen
Kinderbeveiliging inschakelen

Het is nodig

  • Een computer;
  • sandbox-software;
  • programma's die de toegang tot sites beheren

instructies:

Stap 1

Voeg een aparte rekening toe voor het kind. Ga naar Start> Configuratiescherm> Gebruikersaccounts> Gebruikersaccount wijzigen - wijs een wachtwoord toe voor uw account en beheerdersrechten. Keer terug naar het gedeelte "Gebruikersaccounts" en selecteer "Account maken". Maak een nieuwe beperkte gebruiker aan. Sparen. Nu kan het kind inloggen met zijn "gebruiker", en met een beperkt account kan hij geen software installeren, verwijderen of wijzigen en het besturingssysteem beschermen tegen destructieve acties.

Stap 2

Installeer de sandbox-software. Nadat de gebruiker in en uit de sandbox heeft gewerkt, keert het besturingssysteem terug naar de staat waarin het zich bevond voordat het in de sandbox begon te werken. Wijzigingen die vrijwillig of onvrijwillig in het besturingssysteem zijn aangebracht, verdwijnen zonder dat dit gevolgen heeft. Het wordt gebruikt als laatste redmiddel om de computer te beschermen tegen gebruikersacties.

Stap 3

Installeer een programma dat de toegang tot sites met ongewenste informatie regelt. U kunt de beveiliging tegen toegang tot ongepaste inhoud eenvoudig inschakelen in de internetinstellingen. Het programma dat de toegang tot sites regelt, heeft een eigen lijst met sites waartoe toegang is toegestaan, en u kunt uw sites aan deze lijst toevoegen.

Stap 4

Installeer een programma dat bijhoudt hoeveel tijd uw kind achter de computer doorbrengt. Configureer daarin de hoeveelheid tijd die hij continu achter de computer kan doorbrengen, evenals de rustperiode. Stel perioden in via de computer (uw account). Stel het totale aantal uren en minuten in dat het kind gedurende de dag, week achter de computer kan doorbrengen.

Aanbevolen: