Hoe Kom Je Van Gokverslaving Af?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Van Gokverslaving Af?
Hoe Kom Je Van Gokverslaving Af?

Video: Hoe Kom Je Van Gokverslaving Af?

Video: Hoe Kom Je Van Gokverslaving Af?
Video: 0025 Hoe kom je af van je gokverslaving? 2024, Mei
Anonim

Iedereen kent slechte gewoonten als roken en alcoholisme, maar in onze eeuw is er een nieuw probleem verschenen: verslaving aan computerspelletjes. Als mensen in de eerste twee gevallen professionele hulp kunnen krijgen, dan zullen ze op eigen kracht van de gokverslaving af moeten komen.

Hoe kom je van gokverslaving af?
Hoe kom je van gokverslaving af?

instructies:

Stap 1

Je hebt waarschijnlijk niet gelet op hoeveel tijd je aan het spelen van games besteedt. Tijd waarop je begon met spelen en wanneer je klaar was. Het resultaat zal u choqueren.

Stap 2

Stel een limiet voor jezelf. Speel bijvoorbeeld alleen met vrienden of reserveer een bepaalde hoeveelheid tijd voor het spel. Start hiervoor een timer. Zodra het rinkelt, zet je het spel uit. Probeer de speeltijd niet drastisch in te korten, dit geeft niet het verwachte resultaat.

Stap 3

Let bij het kiezen van een spel op degenen die snel kunnen worden voltooid. Neem geen games die lang duren om te voltooien.

Stap 4

De game is virtual reality waarin je interessant en comfortabel moet zijn. Je moet geen moeilijke games spelen om je vaardigheden aan anderen te laten zien, wees niet bang om saaie virtual reality voor je achter te laten uit angst voor oordeel.

Stap 5

Als het zo is dat je naast het spelen van games, niets meer doet, gebruik ze dan als beloning. Ga bijvoorbeeld zitten

voor de computer pas nadat u alle belangrijke dingen hebt gedaan. Zo zul je games gaan zien als een optie voor entertainment, en niet als het belangrijkste onderdeel van je leven.

Stap 6

Bekijk video-uitzendingen van games op Youtube. Veel mensen vinden deze activiteit nutteloos, maar tevergeefs, omdat ze gecombineerd kan worden met andere nuttige activiteiten, zoals schoonmaken.

Stap 7

Probeer een pauze te nemen van games. Verwijder alle snelkoppelingen van de computer en geef de schijven aan een vriend voor bewaring. Niet iedereen kan zo'n test doorstaan, maar als je begrijpt dat het tijd is om terug te keren naar de realiteit, voer dan een experiment uit.

Vervang binnen een maand de grote veranderingen en je zult begrijpen dat de echte wereld niet kan worden vervangen door de virtuele.

Stap 8

Computerspellen zijn niet slecht. Met hun hulp kun je tijdelijk ontsnappen in een andere realiteit, strategisch en logisch denken ontwikkelen. Soms brengen mensen echter te veel tijd door in de virtuele wereld, alleen maar omdat ze zich willen verbergen voor echte problemen en meningsverschillen. Als je hiermee wordt geconfronteerd, probeer dan niet om conflicten in het spel te vermijden. Beter beginnen met het oplossen van huidige problemen. Ja, het zal moeilijker zijn, maar effectiever.

Aanbevolen: