Hoe De Videokaart Te Controleren Op Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart Te Controleren Op Windows 7
Hoe De Videokaart Te Controleren Op Windows 7

Video: Hoe De Videokaart Te Controleren Op Windows 7

Video: Hoe De Videokaart Te Controleren Op Windows 7
Video: Как проверить работоспособность видеокарты 2024, April
Anonim

De videokaart is een belangrijk stuk pc-hardware. Het ontlast de CPU bij het weergeven van zware video op het scherm en verwerkt video-informatie beter en sneller dan steen. Wanneer de gebruiker bezig is met het configureren van het systeem of overweegt een videokaart te vervangen, heeft hij informatie nodig over de grafische adapter die al in zijn computer is geïnstalleerd.

Hoe de videokaart te controleren op Windows 7
Hoe de videokaart te controleren op Windows 7

Informatie krijgen over de videokaart in Windows 7 met behulp van standaard systeemtools

Het is veilig om te zeggen dat alle informatie die u nodig heeft in slechts een paar muisklikken beschikbaar is. Windows 7 is ontworpen om de gebruiker onmiddellijk gedetailleerde informatie te kunnen geven over alle hardware op de computer, inclusief de grafische kaart.

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "Schermresolutie" in het contextmenu en vervolgens - "Geavanceerde instellingen". In het dialoogvenster dat wordt geopend, kunt u zien wat de beschikbare videokaart is. Ten eerste wordt de naam weergegeven en ten tweede worden de belangrijkste kenmerken aangegeven: het type microschakeling en DAC, de beschikbare hoeveelheid grafisch geheugen, videogeheugen en systeemgeheugen.

Klik op de knop "Lijst met alle modi". Een pop-upvenster toont alle videomodi die de videokaart ondersteunt. Zorg er ook voor dat u Eigenschappen opent voor meer informatie over de videoadapter die u hebt geïnstalleerd en welk stuurprogramma wordt gebruikt om deze te bedienen. De weergave-eigenschappen van Windows laten zien waar de videoadapter zich bevindt. Als iets als PCI Slot wordt weergegeven, betekent dit dat het een verwijderbare module is en niet in het moederbord is geïntegreerd. Meestal zijn Intel-videokaarten geïntegreerd, maar AMD of Nvidia kunnen geïntegreerd of standalone zijn.

Diagnostiek

Als de videokaart problemen heeft, kunt u de ingebouwde DirectX-tool gebruiken. Ga hiervoor naar het hoofdmenu (de "Start"-knop) en voer het dxdiag-commando in de zoektekstbalk in. Klik op de link die in de lijst verschijnt, of druk gewoon op Enter. Het dialoogvenster dat wordt geopend, heeft verschillende tabbladen. De algemene geeft informatie weer over de videokaart en de DirectX-versie.

Controleer de instellingen van uw videoadapter om ervoor te zorgen dat opties zoals hardwareversnelling Microsoft DirectDraw, Direct3D en AGP-textuurversnelling zijn ingeschakeld. Als ze niet zijn ingeschakeld, zullen sommige programma's niet correct of erg langzaam werken.

Om dit soort versnellingen in te schakelen, gaat u opnieuw naar het hoofdmenu, opent u vervolgens het "Configuratiescherm" en gaat u vervolgens naar het gedeelte "Vormgeving en personalisatie". Voer daarin het commando "Pas de schermresolutie aan". Ga dan naar "Geavanceerde opties" en ga naar het tabblad "Problemen oplossen" - "Instellingen wijzigen". Als u om een beheerderswachtwoord wordt gevraagd, voert u dit ter bevestiging in. Verplaats daarna de schuifregelaar "Hardwareversnelling" naar het maximum. Als deze functie is uitgeschakeld, moet het apparaatstuurprogramma mogelijk opnieuw worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: