Hoe De Videokaart Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart Te Controleren?
Hoe De Videokaart Te Controleren?

Video: Hoe De Videokaart Te Controleren?

Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2022, December
Anonim

De prestaties van de grafische kaart zijn vooral belangrijk voor degenen die krachtige grafische editors gebruiken of "zware" games spelen met 3D-graphics. Als het beeld begint te bevriezen, artefacten op het scherm verschijnen of de computer opnieuw opstart, is het zinvol om de prestaties van de videokaart te controleren.

http://lenta-ua.net/uploads/posts/2013-11/1384865222_za-kompyuterom
http://lenta-ua.net/uploads/posts/2013-11/1384865222_za-kompyuterom

Hoe de videokaart te controleren?

Het testen van videokaarten wordt uitgevoerd met behulp van speciale programma's die de grafische processor en het videogeheugen laden met 3D-beelden. Tegelijkertijd monitoren ze de stijging van de GPU-temperatuur en het aantal fouten dat tijdens de test optreedt. De normale temperatuur van een videokaart in inactiviteit mag niet hoger zijn dan 55 graden, onder belasting - 80. Voordat u gaat testen, is het zinvol om nieuwe stuurprogramma's voor de videoadapter te downloaden en te installeren van de officiële website van de fabrikant.

FupMark-programma

Download een gratis testprogramma van de website van de ontwikkelaar en installeer het op uw computer. Het werkt in combinatie met een ander gratis programma CPU-Z. Tegelijkertijd laadt FurMark de videokaart en houdt CPU-Z de toestand van de GPU en het videogeheugen in de gaten.

Klik op de knop "CPU-Z" in het gedeelte "CPU-bewakingstools". Als u na het starten van het hulpprogramma wordt gevraagd om updates te downloaden, klikt u op "Nu bijwerken". Een lijst met updates wordt weergegeven in een nieuw scherm. Klik op "Nu downloaden" om de nieuwste versie te downloaden. Geef de server op waarvan updates worden gedownload. Sla het opstartbestand op uw computer op en voer het programma uit.

Als er meerdere videokaarten in de systeemeenheid zijn geïnstalleerd, opent u op het tabblad "Grafische kaart" de vervolgkeuzelijst in de onderste regel en selecteert u de vereiste adapter. Het programma zal zijn volledige kenmerken weergeven: modelnaam, fabrikant, RAM-grootte, processorfrequentie, BIOS-versie, enz.

Ga naar het tabblad "Sensoren", dat de huidige temperatuur en processorbelasting, geheugenverbruik, kernfrequentie, enz. weergeeft. Klik in het FurMark-programmavenster op "Inbrandtest". Een nieuw venster geeft een waarschuwing weer dat de test de videoadapter zeer intensief belast, en geeft een overzicht van de mogelijke redenen voor een onstabiele werking: oververhitting of overklokken van de videokaart en onvoldoende stroomvoorziening. Als u ermee instemt de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de mogelijke gevolgen voor de videoadapter, klikt u op "Go".

Een draaiende harige torus verschijnt in het kijkvenster. De test zou ongeveer 15 minuten moeten duren. Bekijk de kenmerken van de videokaart op het tabblad Sensors van het CPU-Z-programma. De processorbelasting stijgt tot 100%, en ook de temperatuur stijgt. Als het boven de 85 graden komt, heb je problemen met de koeling van de kaart - misschien is de koelpasta op het GPU-koellichaam uitgedroogd of is de ventilatorsnelheid afgenomen door stof. Stop de test om schade aan de adapter te voorkomen.

Als de computer vanzelf opnieuw opstart, is de voeding mogelijk bijna leeg. Controleer de videokaart op een andere computer met een krachtigere voedingseenheid, of plaats een krachtigere voedingseenheid op uw systeemeenheid. Als de test veilig het einde bereikt en de temperatuur binnen de 80 graden blijft, is je videokaart in goede staat.

Populair per onderwerp