Inkjetprinters Bijtanken?

Inhoudsopgave:

Inkjetprinters Bijtanken?
Inkjetprinters Bijtanken?

Video: Inkjetprinters Bijtanken?

Video: Inkjetprinters Bijtanken?
Video: Лазерник или струйник? Выбираем принтер в офис 2024, Mei
Anonim

Een inkjetprinter is een must-have in bijna elk huis en kantoor, en u moet de cartridges van tijd tot tijd bijvullen. Tanken bij een servicecentrum kost geld, dus veel mensen geven er de voorkeur aan om zelf cartridges bij te vullen, maar ze weten niet altijd hoe ze dat moeten doen. De methode voor het bijvullen van cartridges verschilt van printer tot printer, maar er zijn algemene regels.

Inkjetprinters bijtanken?
Inkjetprinters bijtanken?

Het is nodig

patroon, spuit, inkt

instructies:

Stap 1

Epson-printers

In Epson-printers hebben de cartridges een zeer eenvoudige structuur, dus om ze bij te vullen, hoeft u de printkop niet te vervangen en dergelijke complexe acties uit te voeren. Verwijder de cartridge en bedek de uitlaat met tape of tape. Neem een spuit met een naald en pomp de resterende inkt uit de onderkant van de patroon. Het gat waardoor je de inkt hebt gepompt, moet worden afgedicht.

Als u de cartridge langer dan een minuut verwijdert, plaatst u de reserve op zijn plaats; anders droogt de printkop uit en moet je een nieuwe printer kopen.

Stap 2

HP-printers

In HP-printers is het moeilijker om de printer te ruïneren door de cartridge te misbruiken vanwege het andere ontwerp. De kleurencartridges van deze printers zijn vergelijkbaar met die van Epson-printers. Om ze opnieuw te vullen, verwijdert u de dop en gebruikt u een spuit om drie kleuren inkt in de drie overeenkomstige gaten te vullen. Laat alleen het gat waarmee u werkt open. Plak de rest af met tape. Nadat u klaar bent met bijvullen, verwijdert u alle tape, bevestigt u de bovenklep weer en plaatst u de cartridge terug in de printer.

HP zwarte inktcartridges zijn moeilijker bij te vullen. Plak of plak alle ventilatieopeningen op de cartridge vast en boor vervolgens handmatig de zijkant voor het tankgat. Steek een spuit met inkt erin en vul de patroon, sluit of sluit de vulopening vervolgens goed af. Maak de ventilatieopeningen vrij en laat overtollige druk uit de cartridge ontsnappen door lucht door de bovenste procespoort te pompen om overtollige inkt af te voeren.

Stap 3

Canon-printers

Canon-printercartridges zijn gemakkelijker bij te vullen dan alle andere modellen. De BC-20-cartridge wordt bijgevuld via de ventilatieopening aan de zijkant van de cartridge. Steek de naald van de spuit erin en vul met inkt. U hoeft het gat niet te lijmen. Vul BC-21-cartridges anders bij: sluit eerst de inktopeningen af en verwijder vervolgens, net als bij Epson-printers, de bovenklep om de navulpoorten zichtbaar te maken. Gebruik een spuit om elk gaatje te vullen met de juiste kleur inkt.

Plaats het deksel terug en plaats de cartridge terug in de printer. Je kunt de inkt ook gewoon in het membraan aan de onderkant van de cartridge laten weken, maar deze methode is nogal slordig: overtollige inkt kan eruit sijpelen.

Aanbevolen: