Welk Programma Is Nodig Om 3D-modellen Te Maken?

Inhoudsopgave:

Welk Programma Is Nodig Om 3D-modellen Te Maken?
Welk Programma Is Nodig Om 3D-modellen Te Maken?

Video: Welk Programma Is Nodig Om 3D-modellen Te Maken?

Video: Welk Programma Is Nodig Om 3D-modellen Te Maken?
Video: Top 3 FREE 3D Design Software 2019 2024, Mei
Anonim

De virtuele wereld wordt steeds meer driedimensionaal. Elk zichzelf respecterend softwarebedrijf streeft ernaar om zijn producten in 3D te maken. De populariteit van deze visuele weergavetool is zo groot dat veel mensen de fijne kneepjes van 3D-ontwerp zelf onder de knie willen krijgen. En daar zijn speciale programma's voor.

Voorbeeld van een 3D-afbeelding
Voorbeeld van een 3D-afbeelding

Er zijn veel programma's gemaakt voor 3D-modellering. Sommige zijn voor complete beginners in het veld, terwijl andere meer geschikt zijn voor professionele ontwerpers. De gebruiker kan gemakkelijk in de war raken door alle verschillende voorstellen, daarom worden slechts drie van de meest populaire 3D-bouwproducten naar het oordeel van de lezer aangeboden, waarmee iedereen het kan uitzoeken als ze dat willen.

3D Studio MAX

Het programma heet momenteel Autodesk 3ds Max. Het project begon in de verre jaren negentig, toen de meest gedurfde onderzoekers net begonnen na te denken over driedimensionale modellering.

Vaak wordt voor game- of filmprojecten speciale software gemaakt die gericht is op het oplossen van specifieke problemen.

Het pakket is ontwikkeld door de studio "Yost Group" en de eerste vier versies zijn uitgebracht voor DOS. Wie herinnert zich de "pre-windows" -tijden niet, dit is een besturingssysteem op de commandoregel - de grootmoeder van moderne besturingssystemen. Sinds 1994 is het pakket ook uitgebracht voor Windows.

Met behulp van het pakket kun je video's maken, architecturale modellering doen en de karakters van computergames tot leven brengen. Veel van de films van Blizzard voor Warcraft en Starcraft hebben bijvoorbeeld gebruik gemaakt van 3D-Max. Het product werd ook gebruikt om modellen in deze spellen te maken.

Autodesk Maya

Als iemand eens bedenkt welk product in driedimensionale modellering als de de facto standaard kan worden beschouwd, dan is dit Maya. Ooit zorgde ze voor een revolutie in de wereld van driedimensionale graphics in film en televisie. Het product had een nogal gecompliceerde geschiedenis. Officieel verscheen het pas in 2006, maar daarvoor waren er verschillende bedrijfsfusies en herschikkingen in het zakelijke segment, die op de een of andere manier in het project tot uiting kwamen.

Het heeft het echter overleefd en wordt nu actief gebruikt door vele professionals en enthousiastelingen over de hele wereld. Slechts één lijst met beroemde cartoons en schilderijen die met zijn hulp zijn gemaakt, verdient respect:

- het beeld van Gollum in The Lord of the Rings

- muis uit de komedie "Stuart Little"

- tekenfilm "South Park".

- De Matrix-trilogie

- spiderman 2

- gouden kompas

En dit is nog maar het begin, want alles kan gewoon niet worden afgedekt.

Bioscoop 4D

Aan de naam te zien is het programma in staat om vierdimensionale ruimte te creëren. Maar zoals u weet, is de vierde tijd. Daarom is de essentie van het softwarepakket het creëren van driedimensionale objecten die in de loop van de tijd veranderen. En hier kunnen velen al raden dat we het hebben over computeranimatie.

In het begin lijken alle 3D-modelleringsprogramma's ingewikkeld, maar als je eenmaal de basisprincipes begrijpt, wordt alles eenvoudiger.

En in feite biedt het project vandaag serieuze concurrentie voor de twee hierboven beschreven producten. Het is handiger, heeft een eenvoudigere interface en is zelfs voor een beginner gemakkelijker onder de knie te krijgen.

Het verscheen voor het eerst op de Amiga-computer in het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw. De eerste softwareversies waren alleen voor deze machine. Toen kon Maxon het naar andere platforms overzetten.

Het is onmogelijk om alle projecten op te sommen waar het programma is gebruikt. Het wordt actief gebruikt om animatie te maken. En een van de meest bekende projecten is Beowulf.

Aanbevolen: