Een Computer Registreren?

Inhoudsopgave:

Een Computer Registreren?
Een Computer Registreren?

Video: Een Computer Registreren?

Video: Een Computer Registreren?
Video: Canvas Workspace Tutorial - Programma installeren en machine registreren 2024, April
Anonim

Het boekhoudsysteem bij de onderneming voorziet in de procedures voor het verzamelen, samenvatten en registreren van informatie in geldelijke termen over het eigendom van de organisatie, inclusief computerapparatuur. Daarom wordt alle beweging van deze objecten gedocumenteerd.

Een computer registreren?
Een computer registreren?

instructies:

Stap 1

Beschouw de computer als een vast activum en houd rekening met het volledige bedrag van de factuur, aangezien de voorraadpost van vaste activa een heel complex kan zijn van gelede objecten die één geheel vertegenwoordigen. En de elementen in dit complex kunnen hun functies alleen als onderdeel ervan uitvoeren, en niet onafhankelijk. Daarom wordt een afzonderlijke muis, toetsenbord of diskettestation niet beschouwd als een object van boekhouding. Als er dus een inkomende factuur is waarmee rekening moet worden gehouden en die de onderdelen beschrijft en de totaalprijs aangeeft, kan de accountant de computer in het complex vastleggen.

Stap 2

Wijs één inventarisnummer toe aan de computer, maar beschrijf alle componenten van de pc op de inventariskaart. Het is beter om het besturingssysteem niet aan te geven, als het ook is gekocht, omdat het verwijst naar software.

Stap 3

Registreer elk onderdeel afzonderlijk als de kosten van elk onderdeel van de computer afzonderlijk op de kassabon worden vermeld. Dit komt door de vereisten van de boekhoudregels, die aangeven dat, bestaande uit delen met verschillende gebruiksperioden, een post van vaste activa afzonderlijk in delen wordt geregistreerd.

Stap 4

Registreer dan de componenten afzonderlijk als vaste activaposten. Neem de muis en het toetsenbord mee naar de MBP, aangezien ze goedkoop zijn, kun je ze het beste meteen afschrijven. Beschouw de systeemeenheid als vaste activa.

Stap 5

Gebruik als basis voor het bijschrijven op de balans van het besturingssysteem van het bedrijf de handeling van acceptatie en overdracht of inbedrijfstelling van fondsen. Vaste activa worden tegen de oorspronkelijke kostprijs op de balans gecrediteerd. Volg de boekhoudkundige richtlijnen voor de boekhouding van de verwerving van vaste activa, goedgekeurd in opdracht van het Ministerie van Financiën nr. 561 van 2003-09-30.

Aanbevolen: