Hoe U Uw Video Kunt Maken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Video Kunt Maken
Hoe U Uw Video Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Video Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Video Kunt Maken
Video: Praxis laat zien hoe je een kattenluik kunt maken 2024, Mei
Anonim

Je eigen video maken is niet langer het lot van eigenaren van dure videocamera's. Nu kunt u video's opnemen met mobiele telefoons en digitale camera's. De clips worden digitaal opgenomen zodat ze op een computer bekeken kunnen worden.

Hoe u uw video kunt maken
Hoe u uw video kunt maken

instructies:

Stap 1

Om een video op te nemen met een mobiele telefoon met een camera, start u eerst de bijbehorende applicatie erin via het menu. Het is ingebouwd in de firmware en hoeft daarom niet te worden geïnstalleerd. Het wordt meestal "Camera" genoemd. Op sommige apparaten kan dit ook worden veroorzaakt door lang op de ontspanknop te drukken.

Stap 2

Schakel de app naar de videomodus. Zoek hiervoor in het menu het item "Video" of iets dergelijks. Druk op de ontspanknop en het fotograferen begint. Druk op dezelfde knop om het te stoppen. De voltooide video zal in 3GP-formaat zijn (mid-range en high-end apparaten kunnen ook MP4-formaat ondersteunen). Vergeet na het opslaan niet om uw telefoon terug te zetten naar de modus voor het maken van foto's door het item "Foto" of iets dergelijks te zoeken in het menu van de "Camera" -toepassing.

Stap 3

Om over te schakelen naar de videomodus van een digitale camera, zoekt u de modusschakelaar erop. Verplaats het naar de positie die wordt aangegeven door het pictogram van de filmcamera. Nu kunt u de opname starten en stoppen door op de ontspanknop te drukken. De meeste digitale camera's slaan videobestanden op in MP4-indeling. Zet de schakelaar na het fotograferen terug op "A" (fotografie automatisch aanpassen).

Stap 4

Breng videobestanden over naar uw computer met behulp van een kabel die uw telefoon of camera op de USB-poort aansluit. Oudere telefoons worden aangesloten met speciale soorten kabels, Nokia-toestellen hebben hiervoor bijvoorbeeld Pop-Port-connectoren. Moderne telefoons zijn uitgerust met Micro-USB-connectoren en bijna alle camera's zijn uitgerust met Mini-USB-connectoren. In moderne versies van Linux en Windows worden de meeste telefoons en camera's herkend als verwisselbare schijven. Als dit niet gebeurt en het apparaat dat aan het opnemen was een verwijderbare geheugenkaart heeft, gebruik dan een kaartlezer. Onthoud dat voordat u de kaart verwijdert, de camera moet worden uitgeschakeld en dat u in de telefoon de modus voor het veilig verwijderen van de media via het menu moet selecteren. Druk op Nokia-telefoons kort op de aan/uit-knop om dit menu te openen.

Stap 5

Gebruik MPlayer om video's te bekijken - het werkt op zowel Linux als Windows en ondersteunt 3GP- en MP4-formaten. Het wordt aanbevolen om video's te bewerken in het VirtualDub-programma. Het bestaat alleen voor Windows, dus op Linux moet het via de Wine-emulator worden uitgevoerd.

Aanbevolen: