Hoe Het MAC-adres In Windows Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het MAC-adres In Windows Te Wijzigen
Hoe Het MAC-adres In Windows Te Wijzigen

Video: Hoe Het MAC-adres In Windows Te Wijzigen

Video: Hoe Het MAC-adres In Windows Te Wijzigen
Video: Как узнать и сменить MAC адрес в Windows 10? 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om het Mac-adres van de netwerkkaart van een computer aan te duiden als een uniek identificatienummer dat eraan wordt toegekend tijdens het productieproces. De definitie en wijziging van het Mac-adres op computers met Windows kan door de gebruiker worden gedaan.

Hoe het MAC-adres in Windows te wijzigen
Hoe het MAC-adres in Windows te wijzigen

instructies:

Stap 1

Bepaal het bestaande Mac-adres van de netwerkkaart van de computer. Om dit te doen, roept u het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en gaat u naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Typ cmd in de regel "Openen" en bevestig de lancering van het opdrachtregelprogramma door op OK te klikken.

Stap 2

Typ ipconfig / all in het tekstvak van de Windows-opdrachtinterpreter en bevestig de geselecteerde actie door op de functietoets Enter te drukken. Zoek de regel "Fysiek adres" en zoek het bestaande Mac-adres van de netwerkkaart van de computer.

Stap 3

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" om de procedure voor het wijzigen van het bestaande Mac-adres van de netwerkkaart van uw computer uit te voeren en open het contextmenu van het item "Deze computer" door met de rechtermuisknop te klikken. Wijs "Beheren" aan en selecteer "Apparaatbeheer" in het linkerdeelvenster van het toepassingsvenster.

Stap 4

Vouw de link "Netwerkadapters" uit in de map van het dialoogvenster dat wordt geopend en zoek de netwerkkaart die u gebruikt in de lijst. Roep het contextmenu van de gevonden netwerkkaart op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen". Selecteer het tabblad "Geavanceerd" in het dialoogvenster dat wordt geopend en vouw het knooppunt "Netwerkadres" uit in de map van het gedeelte "Eigenschap". Wijzig de waarde van het Mac-adres in de speciale kolom "Waarde" aan de rechterkant van het dialoogvenster en sla uw wijzigingen op door op OK te klikken.

Stap 5

Een alternatieve manier is om het item "Configuratiescherm" in het hoofdmenu "Start" te gebruiken en de link "Netwerk en internet" te selecteren. Ga vervolgens naar het "Netwerkcentrum" en vouw het knooppunt "Adapterinstellingen wijzigen" uit. Roep het contextmenu van de regel "Local Area Connection" op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen". Klik op de knop "Configureren" en breng de nodige wijzigingen aan.

Aanbevolen: