Het Volume Van Een Foto Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Volume Van Een Foto Wijzigen
Het Volume Van Een Foto Wijzigen

Video: Het Volume Van Een Foto Wijzigen

Video: Het Volume Van Een Foto Wijzigen
Video: resolutie wijzigen foto lage kwaliteit 2024, Mei
Anonim

Met de komst van camera's met een matrix van meer dan 10 megapixels, beginnen de afmetingen van gewone foto's gewoon onvoorstelbare afmetingen te krijgen. En als u een afbeelding per e-mail moet verzenden of naar een website moet uploaden, wordt dit een echt probleem. Er zijn echter manieren om het formaat van uw foto moeiteloos te verkleinen.

Het volume van een foto wijzigen
Het volume van een foto wijzigen

Het is nodig

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Het meest economische beeldformaat is JPG, dus als uw foto een ander formaat heeft, hoeft u dit alleen maar te wijzigen. Dit kan met veel programma's, met name met Adobe Photoshop. Open uw foto (Bestand - Openen) en sla deze op (Bestand - Opslaan als…) door het JPEG-bestandstype te kiezen. Het verschil in volume tussen TIFF en.

Stap 2

Een andere manier om de grootte van een foto te verkleinen, is door de beeldkwaliteit te wijzigen. Dit kan in dezelfde Photoshop. Open de foto en sla deze op. Voordat u het opgeslagen bestand schrijft, vraagt Photoshop u om de kwaliteit van de opgeslagen afbeelding te selecteren. Als u de schuifregelaar van links naar rechts verplaatst, ziet u naast hoe de grootte van het toekomstige bestand verandert.

Stap 3

Als u wilt zien welke wijzigingen uw manipulaties in de foto zullen aanbrengen, sla de foto dan op voor het web (Bestand - Opslaan voor web …). Aan de rechterkant, in het gedeelte Voorinstelling, kunt u de vooraf ingestelde kwaliteitsinstellingen wijzigen (hoog, gemiddeld, laag) of de bijbehorende schuifregelaar verplaatsen. Na het kiezen van een nieuwe waarde zijn de wijzigingen direct zichtbaar in de foto. Klik op "Opslaan" om de afbeelding op te slaan.

Stap 4

Ten slotte is de meest radicale manier om de grootte van een foto te verkleinen, het formaat te wijzigen. U kunt gebruik maken van onze permanente Photoshop. Nadat u een foto hebt geopend, selecteert u in het hoofdmenu het gedeelte "Afbeelding" en daarin - "Afbeeldingsgrootte". Verklein hier de breedte van de foto. De hoogte zal proportioneel veranderen. Sla de foto op met de gewenste kwaliteit.

Stap 5

Gebruikers van Windows 7 kunnen het formaat van afbeeldingen echter wijzigen zonder Photoshop. Hiervoor hebben ze het standaard Paint-programma nodig (Start - Alle programma's - Accessoires - Paint). Open de foto en selecteer in het tabblad "Home", de groep "Afbeelding", "Formaat wijzigen". Stel daar de gewenste parameters in en sla de foto op.

Stap 6

En tot slot, nog een manier om het fotoformaat te wijzigen. Hiervoor kunt u gratis online diensten gebruiken, bijvoorbeeld deze: https://www.softorbits.ru/resize-images-online/index2.php. Selecteer met de knop "Bladeren" de gewenste foto, stel de gewenste breedte in en klik op "Parameters wijzigen". Sla de foto daarna op uw schijf op.

Aanbevolen: