Wat Is Spam?

Wat Is Spam?
Wat Is Spam?

Video: Wat Is Spam?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: This Is How Spam Is Really Made 2023, Februari
Anonim

Spam is een onvermijdelijk kwaad dat bijna elke gebruiker op internet te wachten staat. Helaas is het onmogelijk om jezelf er volledig tegen te beschermen. Als u het World Wide Web gebruikt, komt u regelmatig spam tegen. Dus wat is spam?

Wat is spam?
Wat is spam?

Spam is een massale ongevraagde verspreiding van advertenties, links, die voornamelijk wordt uitgevoerd naar mailboxen, forums, instant messaging-programma's of sociale netwerken. Dit is de zogenaamde "netwerkrommel" die internetgebruikers regelmatig op de zenuwen werkt.

Spam bevat vaak schadelijke links, die gevolgd kunnen worden door een gevaarlijk virus op uw computer. En virussen worden ontwikkeld door echte professionals. Het is mogelijk dat de hackers die het virus hebben geschreven in korte tijd toegang krijgen tot al uw wachtwoorden, inclusief wachtwoorden voor e-wallets, en vervolgens, in een oogwenk, al uw geld daar opnemen.

Ook bevatten spamberichten vaak een oproep om geld over te maken naar bijvoorbeeld een goed doel. Bij de brief moet een foto van een ziek kind of dier worden gevoegd, en vooral medelevende burgers kunnen niet nalaten te vertalen. Waar uw geld daadwerkelijk naartoe gaat, is echter een grote vraag. Hoogstwaarschijnlijk vallen ze rechtstreeks in de handen van oplichters.

Misschien heeft iemand "geluksbrieven" ontvangen waarin staat dat er geen betere en winstgevendere baan is dan virtuele portefeuilles naar mailboxen te sturen. Het "werk"-algoritme is eenvoudig - een klein bedrag moet worden overgemaakt naar de bovenste portemonnee op de lijst, en dan moet u uw portemonneenummer aan de lijst toevoegen en spam verzenden. En tenslotte geloofden veel mensen echt in de "geweldige" mogelijkheden van dergelijk "werk", en stuurden hun geld naar de boeven.

Daarom is het zo belangrijk om antivirus- en antispamsoftware te gebruiken. Verschillende antispamfilters beschermen bijvoorbeeld tegen spam. Ze moeten constant worden gebruikt en bijgewerkt, maar vergeet niet dat internetoplichters er altijd achter zullen komen hoe ze de bescherming van deze programma's kunnen omzeilen. Het belangrijkste is dat gezond verstand altijd moet worden gebruikt in de uitgestrektheid van het web. Aarzel bij twijfel niet om deskundige mensen om advies te vragen.

Populair per onderwerp