Versterking Van Het Signaal Van Een 3G-modem

Inhoudsopgave:

Versterking Van Het Signaal Van Een 3G-modem
Versterking Van Het Signaal Van Een 3G-modem

Video: Versterking Van Het Signaal Van Een 3G-modem

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Обзор и разблокировка модема Huawei E8231 Life:) Беларусь 2023, Januari-
Anonim

Tegenwoordig is 3G / 4G internet al een zeer dicht onderdeel van ons leven geworden. Tarieven voor mobiel internet worden betaalbaarder, de dekking van snel internet groeit gestaag, maar desondanks hebben veel nederzettingen nog steeds slechte of onstabiele 3G-signalen. In dergelijke nederzettingen en gehuchten kunt u proberen een externe 3G / 4G-antenne te gebruiken en een versterking van het 3G-modemsignaal te krijgen, en dus een stabiel snel internet.

3G-antenne
3G-antenne

Het is nodig

  • -Smartphone voor Android met 3G/4G-ondersteuning;
  • - geïnstalleerd speedtest-programma op een smartphone;
  • -3G-modem;
  • -SIM-kaart of meerdere van verschillende operators.

instructies:

Stap 1

Er moet onderzocht worden welke operators en waar in huis het beste werken. Neem een ​​simkaart met aangesloten internetservice van alle beschikbare operators, een smartphone met android en het geïnstalleerde speedtest-programma en ga het hele huis door op zoek naar het beste signaal. Neem dan de trap en loop rond het huis en plot van alle kanten en hoogtes. Het kan zijn dat je bij een zwak edge-signaal in huis vrij stabiele 3G krijgt onder het dak op de hoek van het huis. Herhaal deze procedure voor alle operators.

Stap 2

Zodra je een punt hebt gevonden met een stabiel signaalniveau en een bevredigende internetsnelheid, kun je beslissen welke apparatuur je kiest om het internetsignaal te versterken of te stabiliseren. Als dit punt zich in huis bevindt, kunt u de modem eenvoudig naar deze plek verplaatsen, hetzij door de laptop met de modem mee te nemen, hetzij door een eenvoudige usb-verlengkabel voor de modem aan te schaffen. Houd er rekening mee dat hoe langer de usb-kabel voor de modem is, hoe groter de kans op problemen met de modem. Als het punt van betrouwbare ontvangst buitenshuis is, kun je niet zonder een speciale externe antenne.

Versterking van het signaal met de 3G-antenne
Versterking van het signaal met de 3G-antenne

Stap 3

De eenvoudigste oplossing voor een externe antenne zou zijn om een ​​goedkope kit aan te schaffen met een blok voor het installeren van een gewone usb-modem. Deze optie is goed omdat hij op elke USB-modem past, het is niet nodig om speciale adapters te zoeken voor het aansluiten van externe antennes. De antenne wordt op de gevel van het huis of op de mast gemonteerd en op de dichtstbijzijnde zendmast gericht. Of neem een ​​laptop en gewapend met een modemprogramma en een browserversie van het speedtestprogramma wordt de beste antennerichting afgestemd. Zo slaagde ik erin om stabiel 3G-internet te bereiken met een snelheid tot 8 megabits in een dorpshuis, waar het signaal zonder antenne alleen EDGE vertoonde en tegelijkertijd constant werd afgesneden.

Verbindingsdiagram
Verbindingsdiagram

Populair per onderwerp