Hoe Snijd Je Langs De Contouren Van Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Snijd Je Langs De Contouren Van Een Foto
Hoe Snijd Je Langs De Contouren Van Een Foto

Video: Hoe Snijd Je Langs De Contouren Van Een Foto

Video: Foto Traceren, Nog nooit zo makkelijk! 2022, December
Anonim

Een element uit een foto knippen is helemaal niet moeilijk, zeker niet als je de juiste programma's hebt. Met sommige kunt u met een paar muisklikken een foto langs de contour uitsnijden.

Hoe snijd je langs de contouren van een foto
Hoe snijd je langs de contouren van een foto

instructies:

Stap 1

Open Microsoft Paint om de omtrek van uw foto uit te snijden. Dit is een standaardtoepassing van het Windows-besturingssysteem, dus het zal zeker op uw pc staan. Ga naar het menu "Start" en vervolgens naar "Alle programma's" en "Accessoires". Zoek Paint in de lijst met programma's.

Stap 2

Klik eenmaal met de linkermuisknop op het programmapictogram. Laad er een afbeelding in. Om langs de omtrek van de foto te snijden, selecteert u het standaardgereedschap Kader. Het wordt afgebeeld als een gestippelde rechthoek.

Stap 3

Selecteer het gebied in de foto dat u wilt bijsnijden. Klik met de rechtermuisknop, selecteer "Knippen" in het contextmenu of druk eenvoudig op de toetsencombinatie Ctrl + X.

Stap 4

Open de MS Photo Editor-applicatie. Het is opgenomen in het MS Office-pakket. Net als bij Paint kunt u alleen een rechthoekig gebied selecteren. Laad de foto, selecteer het rechthoekige selectiegereedschap. Selecteer het gewenste gebied in de afbeelding, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Knippen" of gebruik dezelfde sneltoets Ctrl + X.

Stap 5

Download en installeer Adobe Photoshop op uw pc. Het biedt talloze tools om met verschillende soorten afbeeldingen te werken. Met behulp van de nodige hulpmiddelen hebt u niet alleen toegang tot een rechthoekige selectie van het gewenste gebied, zoals in de vorige twee gevallen, maar ook om onafhankelijk de selectierand vast te stellen en om automatisch langs de contouren van kleuren te selecteren. Selecteer het gereedschap Lasso om langs een pad te snijden. Het staat in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Selecteer het type dat je nodig hebt (zoals je al begreep, er zijn er 3).

Stap 6

Selecteer het interessegebied in de afbeelding en druk op de sneltoets Ctrl + X. Met behulp van een rechte lijn of magnetische lasso kunt u de grenzen van het bestreken gebied naar wens aanpassen.

Populair per onderwerp