Hoe Dhcp Op Een Router In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Dhcp Op Een Router In Te Schakelen
Hoe Dhcp Op Een Router In Te Schakelen

Video: Hoe Dhcp Op Een Router In Te Schakelen

Video: Wat is DHCP 2022, December
Anonim

Een router is een netwerkapparaat waarmee u meerdere computers op een netwerk kunt aansluiten en internet kunt delen. In wezen is het een virtuele server die een IP-adres toewijst aan elk van de computers. En voor externe programma's en sites lijkt het alsof dezelfde gebruiker verschillende pagina's opent. DHCP in een router is een speciaal protocol (regel) dat de verbinding regelt.

Hoe dhcp op een router in te schakelen
Hoe dhcp op een router in te schakelen

instructies:

Stap 1

Start een willekeurige browser. Voer in de adresbalk de volgende tekens in: 192.168.0.1 is het standaardadres voor een netwerkapparaat. In dit geval moet de netwerkkabel aan de ene kant op de netwerkkaart van je computer en aan de andere kant op de router worden aangesloten. Als de verbinding actief is, dat wil zeggen dat de computer de router "ziet", verschijnt er een verzoek om een ​​wachtwoord en gebruikersnaam in het browservenster. Dit is meestal admin in beide velden. Wanneer u binnenkomt, klikt u op OK. De hoofdpagina van de routerinstellingen verschijnt op het scherm.

Stap 2

Als het standaard wachtwoord niet wordt geaccepteerd en je krijgt hier een melding over, probeer dan het wachtwoord op te zoeken en in te loggen in de documentatie van de router. Een andere optie: zoek op de achterkant van het netwerkapparaat een klein gaatje met het label Reset en druk met een lang dun voorwerp op de knop aan de binnenkant. Hiermee worden alle instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen en kan het standaardwachtwoord worden gebruikt.

Stap 3

Zoek een link naar het gedeelte LAN of Netwerkinstellingen. De naam kan voor verschillende fabrikanten verschillen, maar een van de netwerkopties wordt noodzakelijkerwijs genoemd. Selecteer het gedeelte met de muisaanwijzer en zoek een submenu waarmee u DHCP op de router kunt inschakelen. Dit kunnen DHCP-service of DHCP-instellingen zijn.

Stap 4

Vink het vakje aan naast DHCP-server inschakelen. Hieronder ziet u twee velden waarin u geldige IP-adressen voor uw netwerk moet invoeren, bijvoorbeeld 192.168.0.1 - 192.168.0.3. Dit is handig om het aantal internetgebruikers te beperken. In een draadloze router kunnen slechts twee adressen worden opgegeven, bijvoorbeeld voor uw laptop en uw mobiele telefoon. Dit is de eenvoudigste bescherming voor de verbinding.

Stap 5

Zoek het veld met het label Standaardgateway of Gateway-adres. Specificeer het adres voor de netwerkgateway, dat wil zeggen, het ip-adres dat de "gateway" naar het internet zal zijn voor al uw computers. Meestal komt het overeen met het adres van de router, dat wil zeggen 192.168.0.1.

Stap 6

Klik op de knop Opslaan onder aan de pagina en klik vervolgens op de aangrenzende knop Opslaan / Opnieuw opstarten. Hierdoor wordt de router opnieuw opgestart en worden de wijzigingen van kracht.

Populair per onderwerp