Hoe Dhcp Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Dhcp Uit Te Schakelen
Hoe Dhcp Uit Te Schakelen

Video: Hoe Dhcp Uit Te Schakelen

Video: 2 Routers 1 Home Network | Why Disable DHCP? 2022, December
Anonim

DHCP is een hostconfiguratieprotocol dat automatisch IP-adressen aan computers toewijst en dubbele toegewezen adressen voorkomt. De procedure voor het in-/uitschakelen van DHCP kan worden uitgevoerd met behulp van standaardtools van het Windows-besturingssysteem en vereist geen gebruik van aanvullende software van derden.

Hoe dhcp uit te schakelen
Hoe dhcp uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar "Alle programma's" om een ​​taak te maken om DHCP-handhaving namens de beheerder in of uit te schakelen met behulp van de taakplanner.

Stap 2

Ga naar het item "Standaard" en vouw de link "Service" uit.

Stap 3

Selecteer Taakplanner en klik op de knop Taak maken.

Stap 4

Geef een naam op voor de nieuwe taak en schakel het selectievakje naast "Uitvoeren met de hoogste rechten" in.

Stap 5

Ga naar het tabblad Actie en klik op de knop Maken.

Stap 6

Klik op de knop Bladeren in het dialoogvenster dat wordt geopend en specificeer het pad naar de geselecteerde DHCP-service.

Stap 7

Druk op de OK-knop om de opdracht uit te voeren en druk nogmaals op de OK-knop om de toepassing van de geselecteerde wijzigingen te bevestigen.

Stap 8

Keer terug naar het hoofdmenu Start en ga naar Uitvoeren om de bewerking uit te voeren om DHCP-handhaving voor clients in of uit te schakelen.

Stap 9

Voer napclcfg.msc in het veld Openen in en klik op OK om de opdracht te bevestigen om de NAP Client Configuration Console te openen.

Stap 10

Klik op de knop Enforcement Clients en open het contextmenu van de parameter DHCP Enforcement Client door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 11

Selecteer de opdracht "Inschakelen" of "Uitschakelen".

Stap 12

Keer terug naar het hoofdmenu Start en ga naar Alle programma's om een ​​alternatieve methode te gebruiken om DHCP in of uit te schakelen.

Stap 13

Vouw de koppeling Standaard uit en selecteer Opdrachtprompt.

Stap 14

Voer netsh nap client set handhavings-ID = 79617 ADMIN = "Inschakelen" in en druk op Enter om DHCP-handhaving in te schakelen.

Stap 15

Voer netsh nap client set handhavings-ID = 79617 ADMIN = "Uitschakelen" in en druk op Enter om DHCP-handhaving uit te schakelen.

Populair per onderwerp