Automatische Windows-updates Annuleren

Inhoudsopgave:

Automatische Windows-updates Annuleren
Automatische Windows-updates Annuleren

Video: Automatische Windows-updates Annuleren

Video: Удобная блокировка обновлений Windows 10 - Windows Update Blocker 2022, December
Anonim

Automatische update van het Windows-besturingssysteem is essentieel voor een betrouwbare werking. Veel gebruikers geven er echter de voorkeur aan automatische updates direct na installatie van het besturingssysteem uit te schakelen.

Automatische Windows-updates annuleren
Automatische Windows-updates annuleren

instructies:

Stap 1

Het is geen geheim dat er veel verschillende kwetsbaarheden zijn in het Windows-besturingssysteem. Telkens wanneer informatie over een andere kwetsbaarheid die door hackers is gevonden in het netwerk terechtkomt, brengen Microsoft-medewerkers er een "patch" voor uit, waarmee de gevonden maas in de wet wordt gedicht. Dankzij de automatische update in Windows worden alle gedetecteerde kwetsbaarheden snel gesloten.

Stap 2

Ondanks het nut van automatische updates, schakelen veel gebruikers het onmiddellijk uit na het installeren van Windows, bijvoorbeeld in het geval van het gebruik van een niet-gelicentieerde versie van het besturingssysteem en aanverwante problemen. Het uitschakelen van automatische updates is eenvoudig en kost weinig tijd.

Stap 3

Als u met Windows XP werkt, opent u het "Configuratiescherm" (Start - Configuratiescherm), selecteert u het gedeelte "Automatische updates", dubbelklikt u erop met de muis. Selecteer in het geopende venster de optie "Automatische updates uitschakelen", klik op "OK".

Stap 4

Zelfs wanneer de update is uitgeschakeld, blijft de service die verantwoordelijk is voor de update draaien, waardoor systeembronnen worden verbruikt. Het is beter om het uit te schakelen: ga opnieuw naar het "Configuratiescherm", selecteer het gedeelte "Administratieve hulpmiddelen" en vervolgens "Services". Zoek in het geopende venster in de lijst met services naar "Automatische update", dubbelklik erop. Er wordt een venster geopend waarin u op de knop "Stoppen" klikt. Nadat de service is gestopt (dit duurt een paar seconden), selecteert u de optie "Uitgeschakeld" in de regel "Opstarttype".

Stap 5

De procedure voor het uitschakelen van automatische updates in Windows 7 lijkt erg op elkaar. Klik op "Start", selecteer "Configuratiescherm" en vervolgens het tabblad "Beveiliging". Zoek "Windows Update" en selecteer de optie uitschakelen. Net als in Windows XP gaat u na het uitschakelen van Automatische updates naar Services en schakelt u Automatische updates uit.

Populair per onderwerp