Hoe Verborgen Bestanden Worden Uitgeschakeld Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Verborgen Bestanden Worden Uitgeschakeld Op Een Computer
Hoe Verborgen Bestanden Worden Uitgeschakeld Op Een Computer

Video: Hoe Verborgen Bestanden Worden Uitgeschakeld Op Een Computer

Video: Hoe Verborgen Bestanden Worden Uitgeschakeld Op Een Computer
Video: Windows 10: verborgen bestanden en extensies weergeven 2024, Mei
Anonim

Bestanden worden verborgen om ze te beschermen tegen mogelijke verwijdering of bewerking. In sommige gevallen, en om ze te verbergen voor nieuwsgierige blikken. Het uitschakelen van verborgen bestanden wordt uitgevoerd met behulp van standaardtools van het besturingssysteem.

Hoe verborgen bestanden worden uitgeschakeld op een computer
Hoe verborgen bestanden worden uitgeschakeld op een computer

instructies:

Stap 1

Start het "Configuratiescherm" van het Windows-besturingssysteem. Ga hiervoor naar het menu "Start" of gebruik de snelkoppeling op uw bureaublad. Zoek in het "Configuratiescherm" het pictogram "Mapopties" en dubbelklik erop. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Bekijken". Dit tabblad bevat instellingen voor het weergeven van mappen in de standaard bestandsbeheerder van het besturingssysteem. Zoek in de lijst met instellingen naar een regel met de naam "Verborgen bestanden en mappen". Als u de verborgen weergave van alle verborgen bestanden wilt uitschakelen, schakelt u het selectievakje naast 'Verborgen bestanden en mappen weergeven' uit. Klik op OK om de wijzigingen toe te passen en het dialoogvenster te sluiten.

Stap 2

U kunt het verbergen van bestanden ook uitschakelen door de kenmerken van elk specifiek bestand te wijzigen. Om dit te doen, selecteert u het verborgen bestand dat u wilt openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u de opdracht "Eigenschappen" in het contextmenu. Schakel in het geopende venster in het gedeelte "Attributen" het selectievakje naast het woord "Verborgen" uit en klik op de knop "Ok" om de wijzigingen toe te passen. Vanaf nu zal dit bestand niet langer verborgen zijn, voor bewerken en bekijken zonder beperkingen. U kunt deze kenmerken ook voor hele mappen wijzigen. In dit geval kunnen de bestanden die erin staan zowel verborgen als open zijn. Het wijzigen van een attribuut van een map gaat gepaard met een vraag van het systeem over het al dan niet wijzigen van de attributen van de bestanden die het bevat.

Stap 3

Om verborgen bestanden in bestandsbeheerders zoals Total Commander uit te schakelen, zijn er speciale knoppen waarop u kunt klikken waarmee het bekijken van verborgen bestanden en mappen tegelijk in- of uitgeschakeld wordt. Met behulp van bestandsbeheerders van derden kunt u ook de kenmerken van sommige bestanden afzonderlijk wijzigen, waardoor ze verborgen of geopend worden.

Aanbevolen: