Hoe Het Geluidspictogram Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluidspictogram Te Herstellen
Hoe Het Geluidspictogram Te Herstellen

Video: Hoe Het Geluidspictogram Te Herstellen

Video: Hoe Het Geluidspictogram Te Herstellen
Video: How To Fix Volume / Sound Icon Missing from Taskbar in Windows 10 [2 Fixes] 2024, April
Anonim

Het is handig om het systeemvakpictogram te gebruiken om het geluid op uw computer aan te passen. Als gevolg van gebruikersacties of, in ernstige gevallen, nadat een virus de computer heeft geïnfecteerd, kan dit pictogram verdwijnen.

Hoe het geluidspictogram te herstellen
Hoe het geluidspictogram te herstellen

instructies:

Stap 1

Als uw besturingssysteem Windows XP is, vouwt u in het Configuratiescherm het knooppunt Geluiden en audioapparaten uit. Vink het vakje naast "Toon pictogram …" aan en bevestig uw keuze door op OK te klikken. Als het selectievakje is aangevinkt, schakelt u het uit en klikt u op OK. Plaats vervolgens de vlag opnieuw in het selectievakje en bevestig door op OK te klikken.

Stap 2

Als, wanneer u het selectievakje probeert aan te vinken, het systeembericht "U hebt het programma niet geïnstalleerd …" verschijnt, voert u vanuit het menu "Start" de zoekbalk uit en voert u de bestandsnaam sndvol32.exe in. Het zou zich in de map C: Windowssystem32 moeten bevinden. Als dit bestand er niet is, kopieer het dan op een andere computer of op de installatieschijf en plaats het in de gewenste map.

Stap 3

Als het item inactief is (gemarkeerd), bel dan de regel "Open" met de combinatie Win + R en voer het regedit-commando in. Zoek het gedeelte HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionAppletsSysTray. Stel de parameter Services in op dword: 0000001f. Om het geluidspictogram uit de lade te verwijderen, voert u 0000001b in het gedeelte Waarde in.

Stap 4

Om het probleem in Windows Vista en Windows 7 op te lossen, klikt u met de rechtermuisknop op een niet-toegewezen ruimte op de "Taakbalk" en selecteert u "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Klik op "Aanpassen" en vink het item "Volume" in de lijst aan. Stel de waarde in op "Toon pictogram en meldingen" en klik op de link "Systeempictogrammen in- of uitschakelen" om het resultaat te controleren.

Stap 5

Als het item inactief is, roept u de register-editor aan met de opdracht regedit. Verwijder onder HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerTrayNotify de sleutels IconStreams en PastIconsStream.

Stap 6

Door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" te klikken, roept u het vervolgkeuzemenu op en selecteert u de optie "Besturing". Vouw de module Services en toepassingen uit. Zoek in de module Services de Generic PnP Device Host. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop te klikken, activeer "Eigenschappen" en stel "Opstarttype Auto" in.

Aanbevolen: