Schermrotatie Inschakelen

Inhoudsopgave:

Schermrotatie Inschakelen
Schermrotatie Inschakelen

Video: Schermrotatie Inschakelen

Video: 8 iPhone-instellingen die iedereen aan moet passen 2022, December
Anonim

Windows-gebruikers hebben de mogelijkheid om het systeemscherm te draaien en in de gewenste hoek te zetten voor gebruiksgemak. Dit kan in de beeldscherm- en videokaartinstellingen.

Schermrotatie inschakelen
Schermrotatie inschakelen

instructies:

Stap 1

Kijk welk besturingssysteem is geïnstalleerd. Gebruikers van Windows Vista of 7 moeten met de rechtermuisknop op het bureaublad klikken in het gebied dat vrij is van pictogrammen en snelkoppelingen om het contextmenu te openen. Daarin moet u het subitem "Schermresolutie" selecteren. Hierdoor wordt het dialoogvenster met weergave-instellingen geopend.

Stap 2

Klik op het label "Oriëntatie" en selecteer de optie om het scherm te draaien in de vervolgkeuzelijst. U kunt een van de vier mogelijke rotatie-opties kiezen. Zodra u de gewenste optie hebt geïdentificeerd, klikt u op OK.

Stap 3

Pas een nog eenvoudigere manier toe om de afbeelding op het scherm in dezelfde besturingssystemen te draaien. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad om het contextmenu te openen en selecteer Grafische opties. Ga naar de subsectie "Rotatie". Dit geeft je ook toegang tot de vier rotatiehoeken en kan degene kiezen die je wilt.

Stap 4

Gebruik de Windows XP-methode om de schermoriëntatie te wijzigen. In dit geval is de rotatiemethode afhankelijk van het model van de videokaart die je hebt. Als u NVIDIA-hardware hebt, wordt door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken het item NVIDIA-configuratiescherm weergegeven in het vervolgkeuzemenu. Klik erop en klik in het paneel dat wordt geopend in de lijst met taken aan de linkerkant, op het item "Weergaverotatie". U heeft toegang tot vier oriëntatiemogelijkheden. De oriëntatie wordt op een vergelijkbare manier gewijzigd op videokaarten van ATI, het enige verschil zit in de naam van het bedieningspaneel in het menu, waarin een overeenkomstige naam van de fabrikant zal zijn.

Stap 5

Probeer het alternatief op Windows XP. Zoek het videokaartpictogram in het systeemvak van uw bureaublad en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer de sectie "Rotatieparameters" in het contextmenu. Hiermee wordt de lijst met reeds genoemde rotatie-opties gestart. Selecteer de juiste en sla de scherminstellingen op.

Populair per onderwerp