Wat Is Een Hybride Harde Schijf?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Hybride Harde Schijf?
Wat Is Een Hybride Harde Schijf?

Video: Wat Is Een Hybride Harde Schijf?

Video: Hybrid Drives As Fast As Possible 2022, December
Anonim

Een van de innovaties in computertechnologie die de snelheid van computers verhoogt, zijn hybride harde schijven. Deze hoogwaardige opslagmedia hebben conventionele harde schijven vervangen.

Krachtige harde schijf
Krachtige harde schijf

Hybrid Hard Disk Drive (SSHD) is een opslagmedium dat SSD- en HDD-technologieën combineert. Dat wil zeggen, een solid-state drive (SSD) en een magnetische schijf (HDD) zijn in zo'n medium geïnstalleerd.

Hybride schijven verschillen van HDD's door een laag stroomverbruik, aangezien SSD's geen roterende elementen hebben. Om dezelfde reden maken ze praktisch geen geluid tijdens het gebruik en worden ze niet warm zoals conventionele harde schijven.

Hoe een hybride harde schijf werkt

Om gewone pc-gebruikers te laten begrijpen wat een SSHD is, kan het apparaat worden gezien als een flashstation en een gewone magnetische schijf (roterende "pannenkoek"), die zich in dezelfde behuizing bevinden.

De aanwezigheid van flash-geheugen maakt het mogelijk om de snelheid van het lezen van gegevens te verhogen en dankzij de aanwezigheid van magnetische schijven kunnen grote hoeveelheden informatie worden opgeslagen op de SSHD. Deze technologie is handig omdat hybride schijven een groter volume hebben dan conventionele SSD's en aanzienlijk goedkoper zijn dan SSD's, waardoor ze betaalbaarder zijn voor een breed scala aan kopers.

Hybride harde schijven kunnen gegevens ongeveer vier keer sneller lezen dan conventionele HDD's (bij 7200 rpm).

Toepassingen van hybride harde schijven

SSHD's zijn beschikbaar voor zowel desktops als laptops. In het tweede geval zijn ze meer in trek, omdat er in laptops geen technische mogelijkheid is om SSD (voor het besturingssysteem) en HDD (voor het opslaan van informatie) gelijktijdig te installeren.

Daarom kunnen hybride harde schijven de prestaties van de laptop aanzienlijk verbeteren en de laadsnelheid van het besturingssysteem meerdere keren verhogen. SSHD-prestaties zijn afhankelijk van de grootte van de ingebouwde SSD-schijf. Hoe groter het volume, hoe hoger de snelheid. Dankzij hun lage stroomverbruik kunnen hybride harde schijven de batterijduur van de laptop met ongeveer 30 minuten verlengen.

Opgemerkt moet worden dat in eerste instantie SSHD-technologie werd ontwikkeld voor opslagmedia die worden gebruikt in draagbare computers en mobiele apparaten. En de eerste hybride media kwamen in een 2,5-inch vormfactor. Hybride media zijn nu echter ook beschikbaar in de 3,5-inch vormfactor, zodat gebruikers van pc's niet langer te maken hebben met de complexe configuratie van de redundante reeks onafhankelijke schijven en de gelijktijdige installatie van SSD en HDD, wat ook een nogal ingewikkelde opstelling.

Populair per onderwerp