Het Tekstformaat Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Tekstformaat Wijzigen
Het Tekstformaat Wijzigen

Video: Het Tekstformaat Wijzigen

Video: Het Tekstformaat Wijzigen
Video: Word 2016: standaardlettertype wijzigen 2024, Mei
Anonim

Het is altijd gemakkelijker voor lezers om informatie waar te nemen als het uit kleine stukjes tekst bestaat, die voortdurend onderling worden afgewisseld en gepresenteerd in een verscheidenheid aan lettertypen: vet of cursief, kleur of zwart-wit, klein of groot. Kranten en tijdschriften gebruiken deze techniek niet voor niets, aangezien het heel eenvoudig is om het tekstformaat in een computerprogramma te wijzigen. Om dit te doen, hebt u een bekende teksteditor nodig.

Het tekstformaat wijzigen
Het tekstformaat wijzigen

Noodzakelijk

Teksteditor, opmaakbalk

instructies:

Stap 1

Start een bekende teksteditor. Het kan een eenvoudig Kladblok zijn of een beginnende Word Pad-editor. Ze bevinden zich in de groep "Standaard" van het Windows-besturingssysteem. Om ze te openen, klikt u op het onderste menu "Start" op het bureaublad van uw pc. Ga vervolgens naar het gedeelte "Alle programma's". Hier bevindt zich de groep standaardcommando's. Klik op Standaard.

Stap 2

U kunt ook professionele teksteditors gebruiken, zoals "Microsoft Office Word", "Microsoft Publisher" of hun gratis tegenhanger - de teksteditor "AbiWord". Deze laatste wordt vrijelijk op internet verspreid en heeft een gratis General Public License (GPL). Het kan op elk moment worden gedownload van het lokale netwerk.

Stap 3

Alle bovenstaande programma's voor het typen en verwerken van tekstinformatie hebben een speciaal tekstopmaakpaneel. Dit paneel is meestal te vinden in het menu Beeld en maakt deel uit van de werkbalk. Visueel ziet deze service eruit als een lange strook, die opdrachtknoppen bevat: "Stijlen en opmaak", "Lettertype", "Lettergrootte", "Vet", "Cursief" (dwz cursief lettertype), "Lettertype onderstrepen" en andere elementen verantwoordelijk voor nevenfuncties.

Stap 4

Selecteer met de rechtermuisknop het deel van de tekst dat u moet verwerken. Ga naar de opmaakbalk en klik op de bijbehorende knop. Het lettertype verandert volgens de geselecteerde functie.

Stap 5

Bovendien kunt u de richting van de tekst instellen. Ga hiervoor naar de bovenste menubalk, het tabblad "Formaat". Klik vervolgens op het item "Tekstrichting" en stel de gewenste waarde in. Ga terug naar het opmaakpaneel, omdat u daar de opmaak van de tekst kunt wijzigen met behulp van extra functies. Pas de opties voor tekstpositionering op de documentpagina aan: Links, Midden, Rechts of Breedte.

Stap 6

Wijzig indien nodig de regelafstand en verdeel de tekst in alinea's en subparagrafen met behulp van de aangrenzende opdrachten Genummerde lijst en Lijst met opsommingstekens. Pas het kleurenschema van het lettertype aan. Markeer belangrijke tekstelementen met een heldere markering. Opvulling en buitenranden instellen. Daarna krijgt de tekst een heel ander aanzien - interessant voor de lezer.

Aanbevolen: