Een Netbook Op Een Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Netbook Op Een Computer Aansluiten
Een Netbook Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Netbook Op Een Computer Aansluiten

Video: monitor op laptop aansluiten 2022, December
Anonim

Er kunnen verschillende methoden worden gebruikt om een ​​lokaal netwerk tussen een desktopcomputer en een laptop (netbook) te creëren. De keuze hangt af van uw financiële mogelijkheden.

Een netbook op een computer aansluiten
Een netbook op een computer aansluiten

Het is nodig

Wi-Fi-adapter

instructies:

Stap 1

Wil je een vaste computer bekabeld aansluiten op een netbook, koop dan een netwerkkabel en een extra netwerkkaart. Deze methode is de goedkoopste, maar doet het belangrijkste voordeel van de netbook teniet. Als je het apparaat mobiel wilt houden, koop dan een wifi-adapter voor je computer.

Stap 2

Selecteer de juiste UBS- of PCI-adapter. Sluit dit apparaat aan op de juiste poort en installeer de software en stuurprogramma's ervoor. Maak en configureer een verbinding met de server van de provider. Zorg ervoor dat de desktopcomputer toegang heeft tot internet.

Stap 3

Open Netwerkcentrum (Windows Seven). Selecteer het menu "Draadloze netwerken beheren". Klik op de knop Toevoegen. Klik op de tweede optie "Creëer een computer-naar-computer netwerk" en klik op "Volgende" in het volgende venster.

Stap 4

Vul alle velden in van het menu dat verschijnt. Zorg ervoor dat u het type beveiliging selecteert dat geschikt is voor de draadloze adapter van uw netbook. Voer het wachtwoord in en activeer het item "Deze netwerkparameters opslaan". Klik op de knop Volgende en sluit het venster nadat u een nieuw netwerk hebt gemaakt.

Stap 5

Schakel de netbook in en laat dit apparaat scannen naar beschikbare draadloze netwerken. Selecteer het netwerk dat u zojuist hebt gemaakt en maak er verbinding mee.

Stap 6

Als u uw netbook van internettoegang moet voorzien, opent u de instellingen van de Wi-Fi-adapter op uw computer. Ga naar TCP / IPv4-eigenschappen. Voer de statische IP-waarde 64.64.64.1 in.

Stap 7

Open de eigenschappen van je internetverbinding. Selecteer het tabblad "Toegang". Laat het draadloze netwerk deze internetverbinding gebruiken.

Stap 8

Open de eigenschappen van TCP / IPv4 in de draadloze instellingen van de netbook. Voer het IP-adres 64.64.64 in 2. Vul in de velden "Default gateway" en "Preferred DNS server" het IP-adres van de vaste computer in. Sla de instellingen op.

Populair per onderwerp