Een Netwerkbrug Instellen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkbrug Instellen
Een Netwerkbrug Instellen

Video: Een Netwerkbrug Instellen

Video: 2. Het installeren van TP-Link router als access point (bridge modus) 2022, November
Anonim

In sommige situaties moet u een netwerkbrug maken om een ​​volledig LAN op te zetten. Hierdoor kunt u meerdere netwerkadapters combineren in één structuur.

Een netwerkbrug instellen
Een netwerkbrug instellen

Het is nodig

Twee netwerkkaarten

instructies:

Stap 1

Meestal wordt een netwerkbrug gemaakt om meerdere computers met internet te verbinden. Als u een modem met één poort gebruikt, moet er een brug worden gemaakt om de rest van de pc's met internet te verbinden. Stel eerst uw router of modem in voor toegang tot internet.

Stap 2

Open de webinterface van de modeminstellingen. Ga naar het WAN-menu. Stel het vereiste type gegevensoverdracht in (PPPoE, L2TP, enz.). Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om verbinding te maken met de provider.

Stap 3

Sluit nu de tweede pc of netwerkhub aan op de andere netwerkinterfacekaart van de primaire computer waarop de netwerkbrug wordt geconfigureerd. Schakel ten minste één computer in die op de eerste pc is aangesloten. Dit is nodig om het tweede lokale netwerk in te schakelen.

Stap 4

Open het Netwerkcentrum of gewoon een lijst met actieve lokale netwerken. Selecteer de verbinding met de modem (router) en het lokale netwerk, klik met de rechtermuisknop op een van de pictogrammen en selecteer "Bridge maken".

Stap 5

Nu verschijnt er een ander pictogram met de naam "Netwerkbrug". Dit is wat u moet configureren. Open de eigenschappen van deze verbinding en markeer het TCP/IP Internet Protocol. Klik op de knop Eigenschappen.

Stap 6

Activeer de functie "Gebruik het volgende IP-adres". Voer de waarde in, bijvoorbeeld 145.135.125.1. Voer in de velden "Default gateway" en "Preferred DNS server" het IP-adres van de modem in. Sla de netwerkbridge-instellingen op.

Stap 7

Open nu de TCP/IP-eigenschappen van de andere computer. Stel de volgende waarden in:

145.135.125.2 - IP-adres

255.255.0.0 - Subnetmasker

145.135.125.1 - de hoofdgateway

145.135.125.2 - DNS-servers.

Stap 8

Configureer op dezelfde manier de instellingen voor de netwerkadapters van andere computers. Ga naar de eigenschappen van de netwerkbrug. Deel het internet met andere gebruikers door het vakje in het menu Toegang aan te vinken. Sla uw bridge-instellingen op en maak opnieuw verbinding met internet. Schakel de DHCP-functie uit in de modeminstellingen.

Populair per onderwerp