Zo Voorkom Je Dat Je Laptop Aan Gaat

Inhoudsopgave:

Zo Voorkom Je Dat Je Laptop Aan Gaat
Zo Voorkom Je Dat Je Laptop Aan Gaat

Video: Zo Voorkom Je Dat Je Laptop Aan Gaat

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: ✔️ Windows 10 - Stop Computer from Turning Off, Sleeping, Hibernating after so many Minutes 2023, Februari
Anonim

Er zijn nogal wat manieren om te voorkomen dat je laptop aan gaat. Elk van hen verschilt van de andere in het element dat moet worden aangepakt om de mogelijkheid om de computer te starten te elimineren.

Hoe u kunt voorkomen dat uw laptop aan gaat
Hoe u kunt voorkomen dat uw laptop aan gaat

Basismanieren

Bepaal welke manieren om het opnemen van een laptop te elimineren het beste bij u passen. In dit opzicht zijn er twee hoofdtypen: technisch en software. Technische methoden zijn gericht op het werken met een verandering in de verbinding van laptopaggregaten. In dit geval moet u met uw handen werken en lijkt de laptop volledig defect. Softwaretools zijn meestal gebaseerd op het wijzigen van de parameters van het opstartproces van de laptop. Dit kan te wijten zijn aan zowel wijzigingen in het opstarten van het besturingssysteem als aan het voorkomen dat apparaten opstarten in de BIOS-instellingen.

technische middelen:

Als u wilt dat uw laptop volledig "dood" lijkt, dan is de eenvoudigste en meest effectieve manier om het stroomcircuit uit te schakelen. Dit betekent dat u de stekker van het moederbord moet loskoppelen. Deze methode is echter gevaarlijk als je niet zo goed thuis bent in de fijne kneepjes van het aansluiten van computerelementen en geen ervaring hebt met het openen van een laptop.

De eenvoudigere technische methoden zijn om de aan / uit-knop van de laptop uit te schakelen of items zoals de harde schijf of RAM uit te schakelen. Als u de knop uitschakelt, kunt u de uitgevoerde bewerking zoveel mogelijk maskeren, maar het is niet altijd mogelijk om dicht genoeg bij het verbindingspunt van de knop te komen om deze uit te schakelen. De harde schijf en RAM-stick zijn meestal in het zicht.

Verwijder de achterkant van de laptop met een krultang. Gebruik geen overmatige kracht als een deel van de behuizing niet kan worden verwijderd. Probeer alle schroeven los te draaien en verwijder voorzichtig het deksel. Na het verwijderen van de laptophoes merk je direct dat je toegang hebt tot de harde schijf, RAM, evenals de koelventilator (koeler) aansluiting. Als u een van deze items uitschakelt, werkt het systeem niet meer.

Software

Gebruik een softwaretool om de opstartbaarheid van uw laptop uit te schakelen als u niet in uw computer wilt komen. Zet de laptop aan en druk helemaal aan het begin van het opstarten op de F2-toets. Er verschijnt een venster met BIOS-instellingen. Als u naar het tabblad Opstarten gaat, ziet u een lijst met apparaten die door de processor zijn geladen wanneer de laptop wordt ingeschakeld. Apparaten in de lijst zijn gerangschikt in de volgorde waarin ze zijn geladen. Om te voorkomen dat het laden van het besturingssysteem start, selecteert u het item in de lijst met de naam van de harde schijf. Druk op de Enter-toets. Er verschijnt een lijst met apparaten. Selecteer een ander apparaat uit de lijst of, indien mogelijk, een leeg item. Druk op de F10-toets om de instellingen op te slaan en opnieuw op te starten. Nu zal uw laptop bijna onmiddellijk stoppen met opstarten nadat u hem hebt ingeschakeld vanwege het onvermogen om de harde schijf te gebruiken.

Populair per onderwerp