Hoe Teken Je Een Curve In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Curve In Photoshop
Hoe Teken Je Een Curve In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Curve In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Curve In Photoshop
Video: Pen Tool Explained! | Photoshop tutorial 2024, Mei
Anonim

De Bezier-curve is een tool die oorspronkelijk is ontwikkeld voor het ontwerpen van carrosserieën, maar uiteindelijk is gemigreerd naar verschillende grafische editors. Met name in Adobe Photoshop CS5, waar het gereedschap Pen zijn afstammeling werd. Op het eerste gezicht lijkt het erg ingewikkeld, maar je moet het gewoon een beetje begrijpen om het te waarderen.

Hoe teken je een curve in Photoshop
Hoe teken je een curve in Photoshop

Noodzakelijk

Russified versie van Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Start het programma en maak een nieuw document door op het menu-item "Bestand" en vervolgens op "Nieuw" (of de sneltoets Ctrl + N) te klikken, waarbij u in de velden "Breedte" en "Hoogte" bijvoorbeeld 500 elk (andere parameters kunnen ongewijzigd worden gelaten) en klik opnieuw op "Maken".

Stap 2

Selecteer het gereedschap Pen (sneltoets P) en klik met de linkermuisknop op het werkgebied en plaats twee punten op een kleine afstand van elkaar, maar voldoende om een merkbaar segment te maken. Bij het plaatsen van het tweede punt de muis niet loslaten en ergens opzij trekken. De rechte lijn verandert in een curve en de kromming ervan hangt af van hoe u de hulplijn positioneert - de lijn die verscheen nadat u de muis had getrokken om het tweede punt te maken.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op "Pen" in de werkbalk en selecteer "Hoek" in het vervolgkeuzemenu (gebruikt als u geen hulplijn hebt gemaakt nadat u het ankerpunt hebt gemaakt). Houd de linkerknop op het allereerste punt ingedrukt en sleep de muis naar de zijkant. Dezelfde richtlijn verschijnt in de buurt van het punt. Door de coördinaten ervan te wijzigen, kunt u de parameters manipuleren van het deel van de curve dat begint bij het eerste punt. De resulterende curve kan dus voorwaardelijk in twee delen worden verdeeld: de ene begint op het eerste punt, de andere op het tweede.

Stap 4

U kunt doorgaan met het maken van de curve door nog een paar punten te plaatsen en deze te wijzigen op dezelfde manier als beschreven in de vorige stappen van de instructie. Gebruik het gereedschap Pen + en verwijder - Pen- om een ankerpunt binnen de lijn te maken. Elke lijn die u op deze manier tekent, wordt weergegeven in het tabblad "Paden" van het venster "Lagen" (als het er niet is, drukt u op F7).

Stap 5

Als u het resultaat wilt opslaan, drukt u op de toetscombinatie Ctrl + Shift + S, in het venster dat verschijnt, specificeert u het pad, schrijft u een naam, specificeert u in het veld "Files of type" Jpeg (als u een afbeelding wilt krijgen) of Psd (als u het hele project opslaat) en klik op "Opslaan".

Aanbevolen: