Hoe Ondertitels Te Koppelen

Inhoudsopgave:

Hoe Ondertitels Te Koppelen
Hoe Ondertitels Te Koppelen

Video: Hoe Ondertitels Te Koppelen

Video: Hoe Ondertitels Te Koppelen
Video: Microsoft365-account koppelen in ANVA Hub | Ondertiteling beschikbaar 2024, Mei
Anonim

Om de sfeer van een film volledig over te brengen, wordt de nasynchronisatie vaak vervangen door ondertitels. Dan worden de stemmen van de acteurs en hun intonaties gehoord. Ondertitels kunnen ook worden gebruikt als uitleg bij films die bijvoorbeeld de productie demonstreren. Hoe voeg ik ondertitels toe aan een video?

Hoe ondertitels te koppelen
Hoe ondertitels te koppelen

instructies:

Stap 1

Bepaal welke ondertitels je aan je video wilt toevoegen. Er zijn twee soorten ondertitels: extern en intern. Het verschil tussen hen is als volgt. Externe ondertitels zijn een apart bestand dat parallel aan de video loopt. Het beschrijft op welk moment dit of dat opschrift op het scherm moet worden weergegeven. Je kunt ze uitschakelen als je wilt. Interne ondertitels zijn ingesloten in de video en kunnen niet worden uitgeschakeld.

Stap 2

Ondertitels downloaden van internet. Houd er rekening mee dat het bestandsformaat van de film waarnaar u ondertitels gaat downloaden niet van belang is. Nadat het ondertitelbestand is gedownload, verplaatst u het naar de filmmap. Om vervolgens de ondertitels aan de film te koppelen, hernoem je het bestand zodat het overeenkomt met de naam van de video. Elke keer dat u de film start, wordt de ondertiteling automatisch gestart.

Stap 3

Let op of de ondertitels synchroon lopen met de film. Zo niet, dan heb je een editor nodig om dit op te lossen. Download het Jubler-programma van internet. Met zijn hulp kunt u de tijd aanpassen wanneer elke zin op het scherm verschijnt. Het bovenstaande programma heeft een redelijk intuïtieve interface en is gemakkelijk te gebruiken. Houd er rekening mee dat het aanpassen van elke zin lang kan duren.

Stap 4

Download VirtualDub en VSFilter om ondertitels in uw video in te sluiten. Nadat u deze programma's hebt gedownload, moet u de ene in de andere insluiten. Open hiervoor de map VSFilter en zoek daarin het bestand vsfilter.dll. Kopieer het naar de map Windows / System32. Ga daarna naar het menu "Start" en selecteer "Uitvoeren".

Stap 5

Voer regsvr32 vsfilter.dll in op de opdrachtregel. Daarna wordt het VSFilter-programma automatisch geïntegreerd in het VirtualDub-programma. Open daarna de map VSFilter en zoek de Release-map. Hernoem het bestand vsfilter.dll naar textsub.vdf. Nu kunt u het gebruiken als een ondertitelplug-in. Start Virtual Dub, voer het tekstsubfilter erin uit en selecteer vervolgens het videobestand en de ondertitels die u erin wilt insluiten.

Aanbevolen: