Een Kabelmodem Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Kabelmodem Aansluiten
Een Kabelmodem Aansluiten

Video: Een Kabelmodem Aansluiten

Video: Een Kabelmodem Aansluiten
Video: Hoe sluit ik een bananenplug aan | Tutorial | Instructievideo 2024, Mei
Anonim

Het creëren en configureren van een lokaal thuisnetwerk moet beginnen met de keuze van een modem. Er kunnen veel opties zijn, en ze zijn allemaal afhankelijk van uw wensen en het type internetverbinding dat naar uw appartement wordt uitgevoerd.

Een kabelmodem aansluiten
Een kabelmodem aansluiten

Noodzakelijk

ADSL-modem of wifi-router

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar de mogelijkheid om verbinding te maken met het ADLS-internet. In dit geval verloopt de verbinding met de server van de provider via een telefoonlijn. Koop een ADSL-modem. Plaats het dicht bij uw computer en sluit het apparaat aan op netstroom.

Stap 2

Sluit de modem aan op een telefoonlijn via de DSL-poort. Gebruik de LAN-poort om de modem aan te sluiten op de netwerkkaart van uw computer.

Stap 3

Zet je computer aan en maak een nieuwe internetverbinding. Controleer de parameters van deze instellingen bij uw provider.

Stap 4

Laten we nu eens kijken naar de mogelijkheid om verbinding te maken met internet via een netwerkkabel. In dergelijke gevallen moet u een router aanschaffen. Houd er rekening mee dat dit apparaat alleen nodig is als je meerdere computers of laptops op één internetkabel wilt aansluiten.

Stap 5

Als je van plan bent om laptops met internet te verbinden, dan is het het meest redelijk om een wifi-router (router) aan te schaffen. Zo voorkom je onnodige kabels in je appartement. de laptops worden draadloos verbonden met de router.

Stap 6

Gebruik de internet- of WAN-poort om de apparatuur op de internetverbinding aan te sluiten; gebruik de LAN-poorten om de router op computers aan te sluiten.

Stap 7

Zoek het IP-adres op in de instructies voor het apparaat. Voer het in in de adresbalk van de browser van elke computer die op de router is aangesloten. Open het internetinstellingenmenu. Voer de vereiste waarden in de vereiste velden in.

Stap 8

Ga naar het menu Draadloze instellingen. Voer de netwerknaam en het wachtwoord in om toegang te krijgen. Specificeer de soorten radiotransmissie en gegevenscodering.

Stap 9

Sla de instellingen op. Start uw wifi-router opnieuw op. Sluit er computers en laptops op aan met behulp van kabels of wifi-adapters.

Aanbevolen: