Woorden Schrijven In Photoshop

Inhoudsopgave:

Woorden Schrijven In Photoshop
Woorden Schrijven In Photoshop

Video: Woorden Schrijven In Photoshop

Video: Woorden Schrijven In Photoshop
Video: Alles wat je ooit over tekstgebruik in Photoshop wilde weten vertel ik je in deze video. 2024, Mei
Anonim

Natuurlijk is Photoshop geen teksteditor. Dit programma heeft echter een rijke selectie aan hulpmiddelen voor het werken met tekst. Met behulp van filters en Photoshop-stijlen kunt u een aantal behoorlijk interessante tekstvakken maken.

Woorden schrijven in Photoshop
Woorden schrijven in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische Photoshop-editor

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document in Photoshop met de sneltoets Ctrl + N. U kunt een kant-en-klare afbeelding openen, waarover u tekst gaat schrijven. Gebruik hiervoor de "sneltoetsen" Ctrl + O, selecteer in het verkennervenster dat wordt geopend het gewenste bestand en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Selecteer in het palet Gereedschappen ("Tools"), dat zich aan de linkerkant van het programmavenster bevindt, het gereedschap Horizontale tekst ("Horizontale tekst"). U kunt deze tool inschakelen met de sneltoets T.

Stap 3

Klik met de linkermuisknop op de linkerbovenhoek van het geopende documentgebied waar de tekst zich bevindt. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het weergegeven frame.

Stap 4

Voer tekst in vanaf het toetsenbord of kopieer en plak het vanuit een teksteditor.

Stap 5

Maak je tekst op. Selecteer hiervoor alle tekst door de linkermuisknop ingedrukt te houden. Kies in het menu Venster de optie Karakter. Er wordt een palet met lettertype-instellingen geopend. Selecteer daarin het lettertype, de lettergrootte, de stijl en de kleur. Om de kleur van het label te selecteren, klikt u op de gekleurde rechthoek. Selecteer in het geopende kleurenpalet de gewenste kleur en klik op OK. Selecteer op het tabblad Alinea naast Teken het uitlijningstype en de opvulgroottes. Klik met de linkermuisknop op de tekstlaag om de selectie ongedaan te maken en het bewerken van de tekst te voltooien.

Stap 6

Pas een stijl toe op de tekst vanuit het palet Stijlen ("Stijlen"), dat zich aan de rechterkant van het Photoshop-venster bevindt. Beweeg hiervoor de cursor over het pictogram van de geselecteerde stijl en klik met de linkermuisknop. Als het resultaat niet interessant is, maakt u de laatste actie ongedaan via het paneel Geschiedenis ("Geschiedenis"). Om dit te doen, beweegt u de cursor over de actie die zich boven de laatste bevindt en klikt u met de linkermuisknop. Pas een andere stijl toe en bekijk het resultaat.

Stap 7

Bewaar het bestand. Dit kan met de opdracht Opslaan of Opslaan als in het menu Bestand. Om een afbeelding met tekst te optimaliseren voor plaatsing op internet, gebruikt u de opdracht Opslaan voor web in het menu Bestand en slaat u de afbeelding op in JPG-indeling.

Aanbevolen: