Hoe Een Programma Te Schrijven In Turbo Pascal

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma Te Schrijven In Turbo Pascal
Hoe Een Programma Te Schrijven In Turbo Pascal

Video: Hoe Een Programma Te Schrijven In Turbo Pascal

Video: Hoe Een Programma Te Schrijven In Turbo Pascal
Video: Учимся работать в турбо паскале. 2024, Maart
Anonim

Pascal is de meest gebruikte programmeertaal. Het is relatief eenvoudig en is zelfs opgenomen in het verplichte leerplan informatica op sommige reguliere scholen. Het wordt ook geleverd met een compiler, waardoor het schrijven van programma's nog eenvoudiger wordt.

Hoe een programma te schrijven in Turbo Pascal
Hoe een programma te schrijven in Turbo Pascal

instructies:

Stap 1

Open een programmeeromgeving om uw programma in pascal te schrijven. Voer hiervoor het bestand Turbo.exe uit. Het bevindt zich in de map met het geïnstalleerde programma. Dit opent een blauw venster. Dit is de editor waarin u het programma moet schrijven.

Stap 2

Om een programma te implementeren, geeft u het een naam en een reeks variabelen die erin worden gebruikt. Als het bijvoorbeeld de taak is om twee getallen op te tellen, moet u drie variabelen maken die de eerste term, de tweede term en de som aangeven.

Stap 3

Gebruik geen Russische letters, leestekens of speciale tekens voor de naam (dit is een eenvoudige taal en alles moet zo eenvoudig mogelijk zijn - in het Latijn). Anders geeft het programma een foutmelding bij het opslaan of werkt het daardoor niet goed.

Stap 4

Denk na over het type variabelen. Laten we dezelfde optelling uitvoeren. Er kunnen alleen cijfers in worden gebruikt, dus stel het type in op Integer, d.w.z. geheel getal.

Stap 5

Voer de bewerking uit. In het geval van optellen is alles eenvoudig, maar om complexere programma's te schrijven, moet je de commando's kennen die in Pascal worden gebruikt. De optelbewerking ziet er als volgt uit: Programmatoevoeging; Var A, B, C: geheel getal: BeginA: = B + C: Einde.

Stap 6

Nadat u het programma hebt geschreven, slaat u het op, compileert u het en voert u het uit. Sla op door het juiste item in het menu te selecteren - F10 / Bestand / Opslaan. Er wordt een venster geopend waarin u een bestandsnaam en een pad moet selecteren om het op te slaan. Compileer het programma door Alt + F9 ingedrukt te houden. Als de toepassing geen fouten bevat, verschijnt het bericht Compileren succesvol: druk op een willekeurige toets.

Stap 7

Start het programma door de Ctrl + F9-knoppen ingedrukt te houden. Als er geen foutinformatie verschijnt bij het starten van het programma, werkt het correct en hebt u de taak uitgevoerd.

Aanbevolen: