Hoe Informatie Naar Een Dvd-schijf Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Informatie Naar Een Dvd-schijf Te Schrijven
Hoe Informatie Naar Een Dvd-schijf Te Schrijven

Video: Hoe Informatie Naar Een Dvd-schijf Te Schrijven

Video: Hoe Informatie Naar Een Dvd-schijf Te Schrijven
Video: Bestanden kopiëren naar een USB stick op Windows 10 2024, Mei
Anonim

Ondanks de actieve distributie van verschillende USB-drives, geeft een bepaalde categorie gebruikers er de voorkeur aan om informatie op dvd's op te slaan. Om bestanden naar deze media te schrijven, moet u speciale programma's of standaardhulpprogramma's van besturingssystemen gebruiken.

Hoe informatie naar een dvd-schijf te schrijven
Hoe informatie naar een dvd-schijf te schrijven

Noodzakelijk

ISO-bestand branden

instructies:

Stap 1

Als u geen extra hulpprogramma's wilt gebruiken, noteert u de informatie met behulp van de standaardhulpprogramma's van het besturingssysteem. Maak op uw harde schijf een map aan met een willekeurige naam. Kopieer alle gegevens die u op de dvd wilt branden erin. Onthoud dat de mapgrootte de vrije ruimte op het geselecteerde station niet mag overschrijden.

Stap 2

Plaats de dvd in het station. Klik met de rechtermuisknop op de map die is voorbereid voor opname. Beweeg na het openen van het menu de cursor over het item "Verzenden". Selecteer in het nieuwe venster Dvd-rw-station.

Stap 3

Wacht tot het menu voor het voorbereiden van opnameparameters wordt geopend. Vul het veld "Schijfnaam" in. Kies een optie voor het verdere gebruik ervan. Als u van plan bent de schijf af te spelen met videospelers of stereo's, selecteert u "Met cd-/dvd-speler". Als u met een dvd-rw-schijf werkt en in de toekomst gegevens erop wilt overschrijven, selecteert u "Als USB-flashstation".

Stap 4

Klik volgende . Wacht tot het hulpprogramma voor het branden van schijven is voltooid. Open de inhoud van de dvd-media en controleer de opgenomen bestanden.

Stap 5

Om gespecialiseerde schijven te maken, moet u andere hulpprogramma's gebruiken. Als u wilt dat de dvd start voordat het besturingssysteem opstart, gebruikt u het programma Iso File Burning. Het is ontworpen om bestanden te branden die zijn opgeslagen op ISO-schijfimages. Start dit programma en selecteer het gewenste dvd-station.

Stap 6

Geef het afbeeldingsbestand op waarvan u de inhoud naar schijf wilt schrijven. Klik op de knop ISO branden en wacht tot het proces is voltooid. Start uw computer opnieuw op en open het BIOS-menu. Ga naar het menu Opstartopties en zoek het veld Eerste opstartapparaat. Druk op de Enter-toets en selecteer Interne dvd-rom. Sla de wijzigingen op, start uw computer opnieuw op en wacht tot het programma vanaf de schijf start.

Aanbevolen: