Systeembestanden Bekijken

Inhoudsopgave:

Systeembestanden Bekijken
Systeembestanden Bekijken
Anonim

Systeembestanden en -mappen zijn vereist om elk besturingssysteem goed te laten werken. Daarom worden ze niet standaard weergegeven door het besturingssysteem om de beveiliging te vergroten. Maar als u om de een of andere reden de verborgen systeemmappen van het besturingssysteem moet zien, dan is het mogelijk om dit te doen. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat het wijzigen van de verborgen parameters van het besturingssysteem tot falen kan leiden. U dient dus zorgvuldig te werk te gaan en hoeft niets te veranderen.

Systeembestanden bekijken
Systeembestanden bekijken

Noodzakelijk

een computer met Windows XP of Windows7

instructies:

Stap 1

Als u het besturingssysteem Windows XP gebruikt, moet u het volgende doen. Open Mijn computer. Ga naar Extra en selecteer Mapopties. Er wordt een nieuw venster geopend. Ga in dit venster naar het tabblad "Bekijken". Vink verder in de regel "Extra parameters" het vakje aan naast "De inhoud van systeemmappen weergeven". Vink vervolgens het vakje "Verborgen bestanden weergeven" aan. Zoek daarna de optie "Beveiligde systeembestanden verbergen" en schakel het selectievakje naast de optie uit. Wanneer alle stappen zijn voltooid, klikt u op "Toepassen" en vervolgens op OK.

Stap 2

Als je Windows 7 op je computer hebt geïnstalleerd, dan is deze methode geschikt voor het weergeven van systeembestanden. Sluit alle actieve programma's. Klik op Begin. Voer vervolgens in de zoekbalk "Mapopties" in en druk op Enter. Selecteer in de gevonden zoekresultaten Mapopties. Selecteer vervolgens het tabblad "Bekijken". Sleep de schuifregelaar helemaal naar de onderkant van het venster. Vink onderaan de regel "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven" aan. Klik daarna op "Toepassen" en OK. Nu kunnen alle verborgen systeembestanden worden bekeken.

Stap 3

Als u iets in de bestanden wilt wijzigen, maakt u er eerst kopieën van naar een USB-flashstation, een andere harde schijfpartitie of schrijft u naar een willekeurige schijf. Als het besturingssysteem na het manipuleren van systeembestanden niet meer stabiel werkt, met behulp van back-upkopieën van bestanden, kunt u de normale werking herstellen. Ook kan in geval van problemen de normale werking van het besturingssysteem worden hersteld met behulp van de opstartdiskette.

Stap 4

Nadat u de weergave van systeembestanden hebt ingeschakeld, verschijnen er verschillende mappen op de partities van de harde schijven. Dergelijke mappen kunnen ook op het bureaublad verschijnen. Ze kunnen in de weg zitten en het kan zijn dat u de bestanden opnieuw moet verbergen. Om dit te doen, volgt u dezelfde stappen, alleen in omgekeerde volgorde, en de bestanden worden weer verborgen en ontoegankelijk.

Aanbevolen: