Hoe Systeembestanden Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Systeembestanden Te Verwijderen
Hoe Systeembestanden Te Verwijderen

Video: Hoe Systeembestanden Te Verwijderen

Video: Systeembestandscontrole gebruiken om systeembestanden te herstellen in Windows 7 en Windows Vista 2022, December
Anonim

Ondanks het feit dat de fabrikanten van besturingssystemen categorisch niet aanbevelen om bestanden te verwijderen die bij de werking van het systeem worden gebruikt, ontstaat soms de noodzaak om dit te doen.

Hoe systeembestanden te verwijderen
Hoe systeembestanden te verwijderen

instructies:

Stap 1

Als u systeembestanden wilt verwijderen die zijn overgebleven van eerdere, al onnodige installaties van het besturingssysteem, kunt u dit als volgt doen: Open Windows Verkenner door op CTRL + E te drukken of door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer".

Zoek de map met de oude systeembestanden die u wilt verwijderen en hernoem deze (F2-toets), bijvoorbeeld "Windows.del". Klik op het pictogram van de schijf waar deze map zich bevindt, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen". Klik in het venster met schijfeigenschappen dat wordt geopend op de knop Schijfopruiming. Verkenner verzamelt gegevens over de bestanden op deze schijf en toont een nieuw dialoogvenster waarin u op het tabblad "Geavanceerd" moet klikken, dat van de "Wissen"-knoppen in het gedeelte "Windows-componenten".

Oude systeembestanden verwijderen
Oude systeembestanden verwijderen

Stap 2

Als u de systeembestanden van het huidige besturingssysteem moet verwijderen, moet de volgorde van acties als volgt zijn: Open Windows Verkenner door op CTRL + E te drukken of door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer". Zoek het gewenste systeembestand om te verwijderen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Eigenschappen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Beveiliging" en klik op de knop "Geavanceerd". In het geopende venster "Geavanceerde beveiligingsinstellingen" gaat u naar het tabblad "Eigenaar" en selecteert u in de lijst "Eigenaar wijzigen in" de regel met uw gebruikersnaam. Klik achtereenvolgens in alle geopende vensters op de knop "OK" en verwijder vervolgens dit systeembestand. Als het systeem na het wijzigen van de eigenaar van een bestand tijdens het verwijderen een bericht weergeeft over de onmogelijkheid om deze bewerking uit te voeren, dan hoogstwaarschijnlijk wordt dit bestand momenteel gebruikt door het besturingssysteem. Om het geforceerd te sluiten, opent u Taakbeheer door op de toetscombinatie alt = "Afbeelding" + CTRL + Delete te drukken. Zoek op het tabblad "Processen" degene die u nodig hebt, klik en klik op de knop "Proces beëindigen". Als deze methode het programma niet kan sluiten, moet u het bestand verwijderen door de computer opnieuw op te starten in de veilige modus.

Populair per onderwerp