Hoe Het Scherm Te Screenen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Te Screenen
Hoe Het Scherm Te Screenen

Video: Hoe Het Scherm Te Screenen

Video: Hoe Het Scherm Te Screenen
Video: Adjust PS4 Screen Size and Video Settings | (PS4 Menu Tricks u0026 Tips) 2024, Maart
Anonim

Het programma voor het maken van screenshots is onmisbaar bij het voorbereiden van demopresentaties, videotutorials. Maar om een goed scherm te maken, moet je een speciaal programma beheersen.

Hoe het scherm te screenen
Hoe het scherm te screenen

De eerste stappen

Het is niet moeilijk om een programma te vinden om screenshots te maken. Het is voldoende om de juiste zoekopdracht in een zoekmachine in te voeren en zorgvuldig op internet te zoeken op sites met software. Er zijn veel vergelijkbare programma's. En in de regel is het werkingsprincipe van de zogenaamde screeningapparaten van hetzelfde type. Daarom is het beheersen van de procedure voor het vastleggen van schermen vrij eenvoudig.

Let op: wij verwijderen

Om een screenshot te maken, start u de applicatie op de computer door op de snelkoppeling op het bureaublad te klikken (meestal tijdens het installatieproces wordt deze automatisch aangemaakt) of door deze te zoeken in de lijst met programma's (via de "Start"-knop). Selecteer daarna in het geopende werkvenster de functie die u nodig hebt. In dit programma kunt u het scherm vastleggen: volledig scherm, vensterelement, schuifvenster, selectie, vast gebied, willekeurig gebied of een screenshot maken van de vorige selectie.

De werkbalk wordt ook geopend wanneer u op de knop "Bestand" in het hoofdmenu van het programma klikt.

Uit de namen van de opties blijkt duidelijk welk deel van het werkvenster tijdens het screeningproces wordt uitgelicht. U kunt met één klik op de knop "een foto maken" van het hele scherm of een deel ervan. Hier kunt u ook een specifiek gebied of een deel van het scherm instellen, dat overeenkomt met de eerder ingestelde parameters. Over het algemeen kan werkelijk alles worden gescreend.

Bovendien heeft het programma een kleine lijst met hulpmiddelen die nodig zijn voor beeldverwerking: een kleurenpalet, cursorkleur, een vergrotingsvenster, een liniaal waarmee u de afstand van het ene punt naar het andere tot op de millimeter nauwkeurig kunt berekenen, een gradenboog, een overlap en zelfs een leisteenbord waarmee u direct op het scherm aantekeningen en tekeningen kunt maken.

Om verdere acties uit te voeren, klikt u op de knop "Hoofd", waarna een extra paneel met een specifieke set hulpmiddelen op het scherm verschijnt. Met hun hulp kunt u de afbeelding bijsnijden, de grootte instellen, een bepaald deel met kleur markeren, tekst over elkaar heen leggen, het lettertype en de vulkleur selecteren.

Met de knop "Bekijken" in het hoofdmenu kunt u de schaal wijzigen, met de liniaal werken, het uiterlijk van gescreende documenten aanpassen: cascade, mozaïek.

Nadat u een screenshot hebt gemaakt, klikt u op de knop "Bestand" in het bovenpaneel van de toepassing en selecteert u de optie "Opslaan als" in het vervolgkeuzevenster. Daarna wordt aan de rechterkant een extra venster geopend waarin u het bestandstype moet selecteren: PNG, BMP, JPG, GIF, PDF. Dan hoeft u alleen nog de map op te geven waar het bestand moet worden opgeslagen.

Aanbevolen: