Een Harde Schijf Registreren

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Registreren
Een Harde Schijf Registreren

Video: Een Harde Schijf Registreren

Video: Een Harde Schijf Registreren
Video: Hoe bouw ik een harde schijf in mijn NAS? 2024, Mei
Anonim

Om de functionaliteit van het systeem te vergroten, is het soms nodig om een extra harde schijf op de computer te installeren. In een moderne computer bepaalt het BIOS automatisch de harde schijf en als er problemen optreden, is dat vooral te wijten aan verkeerd aangesloten contacten of gewoonweg geen contact. Maar de harde schijf kan ook op de Dreambox worden geïnstalleerd om er een cool multimediacentrum van te maken. In dit geval moet de harde schijf worden geïnitialiseerd, geregistreerd.

Een harde schijf registreren
Een harde schijf registreren

instructies:

Stap 1

Verwijder de bovenklep van de dreambox, draai voorzichtig de schroeven los en verwijder het chassis voor het installeren van de HDD (harde schijf).

Stap 2

Bevestig de harde schijf aan het chassis, sluit de SATA-kabel erop aan (meegeleverd met de Dreambox) en installeer het chassis opnieuw in de Dreambox-behuizing en zet het vast met schroeven.

Stap 3

Koppel de SATA-connector van de tuner los, sluit de connector van de harde schijf op zijn plaats aan, sluit de stroomconnector aan. Plaats de SATA-kabel in de behuizing zodat deze de ventilatie van de processor niet belemmert en het sluiten van de bovenklep niet hindert. Vervang het deksel.

Stap 4

Schakel Dreambox in, ga naar de blauwe balk, selecteer Apparatenbeheer - OK. Dreambox toont de geïnstalleerde schijf.

Stap 5

Om de schijf te formatteren, klikt u op de knop "Initialiseren". Het systeem waarschuwt u voor het verlies van alle gegevens op de harde schijf en start het formatteringsproces. Het zal enige tijd duren.

Stap 6

Start de Dreambox opnieuw nadat het formatteren is voltooid. Ga opnieuw naar het paneel, selecteer Apparatenbeheer - OK. In het venster dat verschijnt, ziet u gedetailleerde informatie over de extra harde schijf, het koppelpunt, het bestandssysteem. Controleer uw schijfinstellingen.

Stap 7

Maak een map / movie aan in de hoofdmap van de harde schijf om naar de harde schijf te kunnen schrijven. Controleer de opnamefunctie.

Aanbevolen: