Hoe Bepaal Je Hoeveel Cores Er In Een Processor Zitten?

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Je Hoeveel Cores Er In Een Processor Zitten?
Hoe Bepaal Je Hoeveel Cores Er In Een Processor Zitten?

Video: Hoe Bepaal Je Hoeveel Cores Er In Een Processor Zitten?

Video: Hoe Bepaal Je Hoeveel Cores Er In Een Processor Zitten?
Video: Как проверить, сколько ядер у вашего процессора в Windows 10 2024, April
Anonim

Hoeveel cores een computerprocessor bevat, hangt direct af van de prestaties. Moderne krachtige modellen van toonaangevende fabrikanten hebben 3 of 4 cores en zijn daarom functioneel en snel. Maar zelfs eenvoudige 1-core-kopieën hebben vanwege hun prijs de computerhardwaremarkt nog niet volledig verlaten.

Hoe bepaal je hoeveel cores er in een processor zitten?
Hoe bepaal je hoeveel cores er in een processor zitten?

instructies:

Stap 1

Om erachter te komen hoeveel cores de processor van uw pc heeft, gaat u naar het menu Start op de werkbalk op uw bureaublad. Zoek "Mijn computer" en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer Taakbeheer in de lijst die wordt geopend. Er verschijnt een nieuw venster met een lijst van de technische dingen die op de computer zijn geïnstalleerd. Zoek "Processor" in de lijst en bekijk informatie erover. Tegelijkertijd is het mogelijk om te zien hoe correct de apparatuur werkt - als er iets mis is in het systeem, wordt een uitroepteken of een kruis weergegeven naast het overeenkomstige element van de lijst.

Stap 2

Als u meer gedetailleerde informatie wilt krijgen over de werking van elke kernel, download dan een speciaal programma naar uw computer dat het systeem scant en vervolgens de analyseresultaten geeft. TuneUp Utilities is een voorbeeld.

Stap 3

Nadat het programma is gedownload, voert u het uit en wacht u terwijl het alle benodigde bestanden controleert. Zoek bovenaan het hulpprogrammavenster de optie "Problemen oplossen" en daarin - het tabblad "Systeeminformatie weergeven". Het venster Algemeen overzicht wordt geopend, waarin u kort de basisinformatie over de werking van de processor samenvat.

Stap 4

Gebruik het tabblad "Systeemapparaten" van het programma om een gedetailleerd rapport te krijgen over het type processor, de hoeveelheid cachegeheugen en de BIOS-versie. Bovendien heeft het venster "Processor" een tabblad "Details". Ga ernaartoe en dankzij de beschikbare opties zult u ontdekken welke technologieën worden ondersteund door de processor en welke er niet voor beschikbaar zijn, en ook uitgebreide informatie krijgen over de werking van elke individuele kernel (als er meerdere zijn van ze in de computer).

Stap 5

Als de programma's de aanwezigheid van storingen of onnauwkeurigheden in de werking van de kernen en de hele processor aantonen, neem dan onmiddellijk contact op met een specialist voor hulp - het is goed mogelijk dat de kwestie beperkt blijft tot het opnieuw installeren van de stuurprogramma's, maar op deze manier zult u zeker bescherm uzelf tegen mogelijke storingen.

Aanbevolen: