Het Bureaublad Afdrukken

Inhoudsopgave:

Het Bureaublad Afdrukken
Het Bureaublad Afdrukken

Video: Het Bureaublad Afdrukken

Video: Het Bureaublad Afdrukken
Video: 28 Afdrukken 2024, Mei
Anonim

Desktop is de gebruikersinterface die op de monitor verschijnt nadat het Windows-besturingssysteem is geladen. Het toont de taakbalk en snelkoppelingen naar het programma. Indien nodig kan de inhoud van het bureaublad worden opgeslagen als een grafisch bestand en worden afgedrukt.

Het bureaublad afdrukken
Het bureaublad afdrukken

Noodzakelijk

  • - Schilderprogramma;
  • - Printer.

instructies:

Stap 1

Maak er een screenshot van om de inhoud van het bureaublad af te drukken. Dit kan door op de PrtScr-toets te drukken. Als u niet het hele bureaublad wilt afdrukken, maar alleen het meldingsvenster dat erop verschijnt, gebruikt u de toetsencombinatie Alt + PrtScr. Als alle programmavensters zijn geminimaliseerd op het moment dat u een schermafbeelding op uw computer maakt, geeft de toetscombinatie Alt + PrtScr u een schermafbeelding van de taakbalk.

Stap 2

Plak het vanaf het klembord waar de screenshot die je hebt gemaakt is opgeslagen in een nieuw document in een beeldbewerkingsprogramma, bijvoorbeeld in een document dat in Paint is gemaakt. Om een nieuw document te maken, gebruikt u de optie Nieuw in het menu Bestand of de sneltoets Ctrl + N. Het document dat met de standaardparameters is gemaakt, heeft de lineaire afmetingen van de schermafbeelding die op het klembord is opgeslagen.

Stap 3

Plak de opgeslagen afbeelding in een nieuw document met behulp van de optie "Plakken" in het menu "Bewerken" of de sneltoets Ctrl + V.

Stap 4

Pas de afdrukinstellingen voor de afbeelding aan. Dit kan met de sneltoetsen Ctrl + P of de optie "Afdrukken" in het menu "Bestand". Selecteer in het venster Photo Print Wizard in de vervolgkeuzelijst de printer waarop u een screenshot van het bureaublad gaat afdrukken. Klik op de knop Afdrukvoorkeuren om de papierrichting en afdrukkwaliteit te selecteren. Klik op de knop "Volgende" en selecteer het aantal afdrukken per pagina.

Stap 5

Druk een screenshot van uw bureaublad af door op de knop "Volgende" in het venster van de wizard Afbeelding afdrukken te klikken.

Stap 6

Als er geen printer is aangesloten op de computer waarvan u de schermafbeelding op het bureaublad wilt afdrukken, kunt u de schermafbeelding opslaan in een jpeg-bestand met de optie "Opslaan" in het menu "Bestand". Het opgeslagen bestand kan worden geopend en afgedrukt vanaf elke computer waarop de printer is aangesloten.

Aanbevolen: