BIOS Openen Op Windows 8

Inhoudsopgave:

BIOS Openen Op Windows 8
BIOS Openen Op Windows 8

Video: BIOS Openen Op Windows 8

Video: BIOS Openen Op Windows 8
Video: Как в Windows 8 зайти в BIOS 2024, Mei
Anonim

Op moderne moederborden die UEFI gebruiken, is er een zogenaamde snelle opstartoptie, die wordt gebruikt door Windows 8 en hoger. Het probleem dat snel opstarten kan veroorzaken, is het onvermogen om het BIOS te openen wanneer u de pc aanzet en / of de optie selecteert om op te starten vanaf een ander medium, bijvoorbeeld een USB-flashstation. F2, Del, F8, enz. gewoon niet werken. In dit artikel zullen we bekijken hoe u Windows 8 Fast Boot kunt uitschakelen om het BIOS te openen.

bios
bios

Noodzakelijk

Een account met beheerdersrechten in Windows 8 / 8.1

instructies:

Stap 1

Open het Configuratiescherm van Windows 8. Open hiervoor het menu Start en typ "configuratiescherm" op uw toetsenbord. Klik in de zoekbalk die verschijnt op het item "Configuratiescherm".

Het Windows 8 Configuratiescherm starten
Het Windows 8 Configuratiescherm starten

Stap 2

Ga in het configuratiescherm naar de energie-instellingen. Als het bedieningspaneel in categorieën is gegroepeerd, is het pad "Hardware en geluid / Power". U kunt ook het zoekvak in de rechterbovenhoek gebruiken door het trefwoord "Power" in te voeren.

Windows 8 inschakelen
Windows 8 inschakelen

Stap 3

Klik in het gedeelte "Voeding" op de link "Acties van de aan / uit-knop" in de linkerkolom.

Aan / uit-knop acties
Aan / uit-knop acties

Stap 4

Klik in de volgende stap op de link "Parameters wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn". Bevestig vervolgens de acties in het venster dat verschijnt. Mogelijk moet u de naam en het wachtwoord van een beheerdersaccount invoeren als de huidige gebruikersaccount geen beheerdersrechten op de pc heeft.

Parameters wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn
Parameters wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn

Stap 5

Haal het vinkje weg bij 'Snel opstarten inschakelen (aanbevolen)'. Klik vervolgens op de knop "Wijzigingen opslaan". Als gevolg van de uitgevoerde manipulaties kunt u na het opnieuw opstarten het BIOS van de computer op de traditionele manier openen - door op de F2- of Del-toets te drukken en ook het opstartapparaat te selecteren met de Esc- of F8-toets.

Aanbevolen: